Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Rumianka 08:45, 03 gru 2015

Najlepiej zapytać, bo po co Ci jakieś przykre niespodzianki...Nasza niedaleka sąsiadka musiała właśnie wiosną wszystko likwidować, to co wcześniej bez wiedzy nasadziła, ponieważ teren za ogrodzeniem należy już do pasa drogowego...przepis jest przepis...
iwka 08:51, 03 gru 2015

ja nie pojmuję tego, posadzić kwiatka nie można, a śnieg odgarniać trzeba
Rumianka 08:54, 03 gru 2015

Takie u nas anomalia, prawda??? A spr obuj się sprzeciwić, to zaraz dołożą po plerach...
Dominika11 08:57, 03 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Najlepiej zapytać, bo po co Ci jakieś przykre niespodzianki...Nasza niedaleka sąsiadka musiała właśnie wiosną wszystko likwidować, to co wcześniej bez wiedzy nasadziła, ponieważ teren za ogrodzeniem należy już do pasa drogowego...przepis jest przepis...
się zgadza, tylko szkoda, że nie dbaja o to
Dominika11 08:58, 03 gru 2015

iwka napisał(a)
ja nie pojmuję tego, posadzić kwiatka nie można, a śnieg odgarniać trzeba
no właśnie - też nie rozumiem tego
AnnaCh 11:03, 03 gru 2015

Mało tego, ja na swój koszt robiłam sobie chodnik między ogrodzeniem, a asfaltem, jakieś 5 metrów długości. Musiałam iść do Zarządu Dróg, podpisać umowę na użyczenie pasa drogowego, później zgłosić zajęcie pasa, a na koniec chodnik przeszedł na własność miasta Ale plus tego taki, że mam zrobione zgodnie z prawem, teraz panowie geodeci jak robili inwentaryzację, to wrysowali go w mapy i jak coś będą ewentualnie kopać, to muszą doprowadzić do takiego stanu jak był Ziemię też na swój koszt przywoziłam i trawę siałam, bo jak zadzwoniłam do miasta, że mam wielką dziurę i stoi woda, która podmywa latarnię, to przywieźli taką małą kupkę czegoś co trudno nazwać ziemią, kupa gruzu i tyle, M mnie przeklinał za to
11:57, 03 gru 2015
Matko,jakie anomalie bezsensowne w tym kraju panują
iwka 12:02, 03 gru 2015

no moje przedpłocie to ma z jednej strony bramy całe 40 cm, a z drugiej 60 cm. na razie rośnie trawa, ale planuję to zmienić i nie zamierzam chodzić i pytać czy mogę sobie coś tam posadzić, w razie czego będę przesadzać
Dominika11 12:05, 03 gru 2015

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Matko,jakie anomalie bezsensowne w tym kraju panują
niestety
Dominika11 12:10, 03 gru 2015

iwka napisał(a)
no moje przedpłocie to ma z jednej strony bramy całe 40 cm, a z drugiej 60 cm. na razie rośnie trawa, ale planuję to zmienić i nie zamierzam chodzić i pytać czy mogę sobie coś tam posadzić, w razie czego będę przesadzać
też najpierw o tym myslałam, bo u mnie też jest jakieś 0,5 metra przed ogrodzeniem i już droga - tylko jak mi te chaszcze rosną i psy srają to mnie wkurza - a badyle miałam do kolan

po plewieniu

a teraz znowu rosnie chwascisko