Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 23:38, 13 sty 2016

Mysza napisał(a)
I moja lawenda w słońcu ma się dobrzeBędziesz z niej zadowolona.
Piękny domek i taras
Witaj Gosiu dzięki
Dominika11 23:40, 13 sty 2016

MirellaB napisał(a)
I super już coś wiadomo, a do jutra umysł odpocznie i dalsze planowanie.
Postaram się pomóc
przez to nie mogłam zasnąć
Liczę na Twoją pomoc
Dominika11 23:47, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
oj ale się u Ciebie ostatnio działo, nie zaglądałam bo i u mnie było gorąco i na inne wątki czasu brakło.
Ale widziałam tapetę w koła - znam i bardzo mi się podoba - ściany zrobiłabym białe lub jasnoszare.
Motylkowa też fajna, wybrałabym w tym beżowym kolorze
Domek masz fajny, ale jeśli chodzi o Twój projekcik rabaty to musze Ci szczerze napisac - nie idź tą drogą, sosny, karagany, jałowce - zły wybór.
Już Ci dziewczyny dobrze doradzają, róże, lawendy, cis, bukszpany, trawki - z tego można coś pięknego skomponować przy tarasie, masz jeszcze sporo czasu, na pewno wykluje się coś fajnego i nie będzie potrzeby kiedyś się tego pozbywać.
biorę do serca i jutro myślę świeżym umysłem

Jeżeli chodzi o tapety to do kół coś jasnego, a motylki zapewne zostaną beżowe

Jak to dobrze pogadać w każdej sprawie co kilka głów to niejedna
Dominika11 07:10, 14 sty 2016

cześć wszystkim
u nas cos zaczyna padać śnieg, ale czy przetrzyma - zobaczymy
Dominika11 07:36, 14 sty 2016

no to wracam do tematu - od razu mówie, że nie potrafie ładnie rysować, ale chyba będzie wiadomo

wywalam
Anda 08:25, 14 sty 2016

Przy schodach chcesz rabate robic? Dobrze widze? Tzn. zejscie po schodach w dol na rabate, tak?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 08:27, 14 sty 2016

Anda napisał(a)
Przy schodach chcesz rabate robic? Dobrze widze? Tzn. zejscie po schodach w dol na rabate, tak?
bo są jeszcze drugie schody po prawej od okręgu do zejścia na ogród

no własnie nie mam pomysłu, bo tam są te cholerne schody, a chciałabym mieć jakieś roslinki
Anda 08:34, 14 sty 2016

OK, czyli zejscie na ogrod jest schodami przy wykuszu? Wiesz, tak sie dopytuje, bo schody zapraszaja do schodzenia na ogrod a nie wiem, czy te schody, ktore chcesz okolic rabata, czy one beda uzywane. Moze sie potem okazac, ze dzieciaki, czy tez goscie, beda wlazic na rabate przy schodach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 08:39, 14 sty 2016

cholera nie moge wgrać zdjęcia, ale tu jest rzut - tylko u mnie lustrzane odbicie

http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-zeniszkach-m4bc41a905d67a
AnnaCh 08:53, 14 sty 2016

Ja bym nie zastawiała tych schodów rabatami, ale to moje zdanie zrobisz jak Tobie się będzie podobać Mi się podobają takie duże schody, zapraszają na taras.
Jak dla mnie to zrób tylko przy kole rabatę, do tego na lewo od tych schodów pod ścianą do wejścia do kotłowni zrób taką falę przy ścianie. Podoba mi się tak jak w projekcie wymurowana taka donica na tym kole, Fajnie by to wyglądało: na tarasie donica ze zwisacącymi roślinkami, a pod tarasem rabata z łanami lawendy
P.S. Bardzo fajny projekt Też mam z archonu.