Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 10:16, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
A nie możesz odebrac domu i zrobić kostki dopiero ?
ponoć własnie nie - kierownik budowy mówi, że jak poszło na pozwolenie tak musi być wsio zrobione, łącznie z podjazdem, wejściem do domu, tarasem... - jak dla mnie to jest głupie, ale ponoc takie są przepisy.

ale jak będziesz Aniu w domciu to proszę narysują jak Ty to widzisz
Dominika11 10:16, 05 lut 2016

Iggia napisał(a)

Nie, jeżeli w projekcie mają taką kostke to do odbioru muszą ją wykonać. Niestety
Wszystko zalezy od tego kto będzie odbierał dom. U nas jest tak, że muszę mieć zrobione dokładnie to co w projekcie zagospodarowania, nie mniej, nie więcej. Bo inaczej trzeba robić zmiany w papierach.
no własnie - w jednym czasie to samo napisałyśmy
AnnaCh 10:18, 05 lut 2016

O kurczę, no to problem jest. Jak ja się budowałam, to było wszystko jeszcze tak mniej więcej Ja w projekcie zagospodarowania i w pozwoleniu na budowę, to mam jeszcze studnię i szambo, dobrze, że w międzyczasie zrobili nam wodociąg i kanalizację A taka procedura zmiany nie jest możlwa do przejścia?
Dominika11 10:20, 05 lut 2016

nie bardzo się to opłaca - dlatego najprawdopodobniej zostanie mi tak jak pisałaś ukrywanie ostrych kątów roslinami niestety

ale narysuj co myslałaś
Iggia 10:20, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
O kurczę, no to problem jest. Jak ja się budowałam, to było wszystko jeszcze tak mniej więcej Ja w projekcie zagospodarowania i w pozwoleniu na budowę, to mam jeszcze studnię i szambo, dobrze, że w międzyczasie zrobili nam wodociąg i kanalizację A taka procedura zmiany nie jest możlwa do przejścia?

Niby jest, ale trochę czasochłonna jest.
Ja w zagospodarowaniu mam tylko schody, taras, odbojówke koło domu i miejsce parkingowe.na szczęście
Dominika11 10:22, 05 lut 2016

a my jak dawaliśmy projekt to nikt nie myslał, jak będzie szła ścieżka do domu - tak zrobili i tak poszło - za późno tutaj trafilam
AnnaCh 10:25, 05 lut 2016

Dominika, nie Ty jedna Ja też stanowczo za późno. Pewne rzeczy zrobiłabym inaczej, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko trzeba próbować zmienić pewne rzeczy, a inne ukryć
Dominika11 10:28, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dominika, nie Ty jedna Ja też stanowczo za późno. Pewne rzeczy zrobiłabym inaczej, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko trzeba próbować zmienić pewne rzeczy, a inne ukryć
dokładnie
dlatego liczę na Waszą pomoc
Agatek 10:50, 05 lut 2016

Co kraj to innym obyczaj
ja co prawda mam domek letniskowy, ale na działce budowlanej i tez odbiór musiał być, ale nie mieliśmy takich problemów, projekt projektem, ale ... geodeta ostatecznie naniósł co trzeba inni tylko wpisami w dzienniku budowy coś pozaznaczali, jakieś dokumenty dali i poszło jak chcieliśmy
ale np. chodnika czy podjazdy nie rysowaliśmy
Dominika11 10:53, 05 lut 2016

a jakby tak dać z drugiej strony i pociągnąć do wykusza i szła by rabata pod oknami od kuchni