Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 10:55, 05 lut 2016

Agatek napisał(a)
Co kraj to innym obyczaj
dokładnie

dlatego wszystkie propozycje mile widziane i bedę cos wtedy próbować, ale muszę mieć jakiś plan, który też zaakceptuje eM
kamila66 11:17, 05 lut 2016

Wniosek z tego co piszecie, że wszędzie urzędnicy są inni nam zabrakło kasy na kostkę a dom mam oddany, bez płotu od frontu, nawet nikt o to nie pytał. Musieliśmy określić gdzie będzie teren utwardzony bo od tego jest inny podatek.
Moja siostra będzie zakładać działalność, chciała starać się o dotacje. W tym wypadku miała spełnić wymogi projektowe, na tamten czas brakowało jej ocieplenia i tynku, kobieta jej powiedział, że wystarczy zrobić ocieplenie bez tynku i już będzie ok.
I nie wierzę, że ktoś chodzi i sprawdza, że przy tym czy innym domu ktoś przesuną furtkę o 2m.
Dominika11 11:20, 05 lut 2016

właśnie najlepsze w tym wszystkim jest to, że u nas zanim dokonaja odbioru to sprawdzają - najpierw papiery, a potem w terenie - a jak sie jeszcze trafi na kogoś kto szuka dziury w całym to przyczepi sie do wszystkiego
Sylvana 11:30, 05 lut 2016

Na mojej ulicy budował się dom.
Na środku wjazdu stała latarnia.
Urzędnicy się na niego wypieli, jak prosił o przesunięcie.
Pewnej nocy wziął ekipę i rano słup stał już w innym miejscu.
Nikt nie zauważył różnicy, bo trzebaby mierzyć, robić nowe plany, dochodzenie....więc zostało i już.
Projekt oddawaliście do pozwolenia na budowę.
Potem do oddania domu trzeba wziąć geodetę, który mierzy stan obecny...i dopiero z tymi zmianami do urzędu.
Na projekcie budowlanym ścieżek nie musi być...ważna jest furtka i brama.
W środku robisz co chcesz, jedni kostkują cały plac, a inni jeżdżą po zielonym.
Iggia 11:30, 05 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
właśnie najlepsze w tym wszystkim jest to, że u nas zanim dokonaja odbioru to sprawdzają - najpierw papiery, a potem w terenie - a jak sie jeszcze trafi na kogoś kto szuka dziury w całym to przyczepi sie do wszystkiego
No niestey, znajomym się doczepili że nie zrobili tarasu (a miał być kompozytowy)i musieli na szybko robić taras.
Czasami sprawdzą, i się nie doczepią, a czasami wcale nie sprawdzą i tu jest ruletka. Zależy na kogo się trafi.
Dominika11 11:42, 05 lut 2016

w takim razie chyba zalezy od regionu

Dominika11 11:42, 05 lut 2016

Iggia napisał(a)
No niestey, znajomym się doczepili że nie zrobili tarasu (a miał być kompozytowy)i musieli na szybko robić taras.
Czasami sprawdzą, i się nie doczepią, a czasami wcale nie sprawdzą i tu jest ruletka. Zależy na kogo się trafi.
no własnie, zalezy na kogo sie trafi
AnnaCh 11:54, 05 lut 2016

Już wiem gdzie widziałam kulki w okrągłych skarpetkach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=1104
kamila66 11:54, 05 lut 2016

Ostatnio na onecie była mapa z informacją ile nas kosztuje administracja, różnice w kwotach czasami aż o 1/2 w Wielkopolsce były jedne z niższych wiec u nas może brakuje urzędników od zadań specjalnych lustracyjnych budynki
Makao_J 11:56, 05 lut 2016

Dominika11 napisał(a)

Dobrze że u nas nie są aż tacy dokładni.