Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

MirellaB 07:13, 17 mar 2016

Cześć Domi Co tam u Ciebie?

Dominika11 07:13, 17 mar 2016

Milka napisał(a)

Przesliczne i bardzo oryginalne
Irenko dziękuję
Dominika11 07:14, 17 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Cześć Domi Co tam u Ciebie?

witaj Mirellko a jak co dzień - poszalała bym w ogródku, ale fajna pogoda jest do momentu zanim wyjde z pracy, a jak juz wygramolę się z biura to nie ma po co, bo zimno i ciemnawo się robi - ale mam nadzieję, że może w weekend mi się uda
Agania 08:25, 17 mar 2016

Ja też z takim nastawieniem czekam na weekend
Życzę Dominika pogody ogrodowej
sarenka 09:04, 17 mar 2016

Muszę częściej zaglądać do Ciebie bo jakos zaniedbałam Ogrodowisko na rzecz fb ;P
Dominika11 09:08, 17 mar 2016

Agania napisał(a)
Ja też z takim nastawieniem czekam na weekend
Życzę Dominika pogody ogrodowej
to czekamy razem - oby tylko było na co
Dominika11 09:09, 17 mar 2016

sarenka napisał(a)
Muszę częściej zaglądać do Ciebie bo jakos zaniedbałam Ogrodowisko na rzecz fb ;P
zaglądaj zaglądaj bo faktycznie dawno cię nie było
kasja83 09:19, 17 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
to czekamy razem - oby tylko było na co

To tylko ja nie czekam na weekend-narazie wszędzie błoto.Step 2-to będzie dowóz humusu,ale mokrość wokół, więc muszę poczekać i co gorsza-jakiekolwiek posadzenie czegokolwiek-też musi poczekać. Ogród zdecydowanie uczy cierpliwości.
sarenka 09:23, 17 mar 2016

Dominika- muszę częsciej zagladac bo niedługo pewnie czasu na nic nie będe miała ;P

kasja83 napisał(a)

To tylko ja nie czekam na weekend-narazie wszędzie błoto.Step 2-to będzie dowóz humusu,ale mokrość wokół, więc muszę poczekać i co gorsza-jakiekolwiek posadzenie czegokolwiek-też musi poczekać. Ogród zdecydowanie uczy cierpliwości.

Czyżbyś mieszkała na terenach, gdzie woda lubi długo stać? U mnie póki co też mokro wszędzie, tuj sadzić w błoto raczej też nie chcę Ale myślę,że darń byłoby dobrze zerwac jak trawa taka mokra przynajmnije, szkoda,ze nie mogę tego sama zrobić, mogłabym odreagować stres
kasja83 09:39, 17 mar 2016

sarenka napisał(a)
Dominika- muszę częsciej zagladac bo niedługo pewnie czasu na nic nie będe miała ;P

Czyżbyś mieszkała na terenach, gdzie woda lubi długo stać? U mnie póki co też mokro wszędzie, tuj sadzić w błoto raczej też nie chcę Ale myślę,że darń byłoby dobrze zerwac jak trawa taka mokra przynajmnije, szkoda,ze nie mogę tego sama zrobić, mogłabym odreagować stres

No niestety tak-glinion okropny.Chociaż na forum tu czytam, że to jest gleba uznawana za żyzną. Bardziej myślę tu o jego właściwościach "mechanicznych"-jak sucho to pęka i łopatę można złapać, jak mokro-to długo trzyma wodę na powierzchni.