Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 07:26, 23 sie 2016

hindsight napisał(a)
Bardzo sprytne, faktycznie. Mało kto o tym myśli, a potem zonk

Tak samo opłaca się szkółka bukszpanowych kulek i innych. Ja sadzę "na później", potem są już podrośnięte rośliny, za które zapłaciło by się krocie.

Domi, wczoraj poczytałam trochę wątek, widziałam, że miałaś przykre doświadczenia z ludźmi bez skrupułów bardzo mnie to poruszyło...

Kiedy przeprowadzka?
bukszpany i inne rosliny, które mają być w przedogródku i koło tarasu też są wsadzone w szkółce i czekaja na wsadzenie w miejsca docelowe - ale już sobie spokojnie rosną

przeprowadzka - hmmmmmmmmmm jak dla mnie to jeszcze długo - plany wiosenne, a czas pokaże
Dominika11 07:29, 23 sie 2016

MirellaB napisał(a)

Takiego ujęcia w Twoim ogrodzie jeszcze nie widziałam. Myślałam, że szkółkę zakładasz. Doczytałam o co chodzi z tymi thujami.

Następnie razem poproszę o szerokie kadry, które w Twoim ogrodzie uwielbiam

Za ilość słoików podziwiam
nie pokazywałam, bo nie było co pokazać

Będą i szerokie kadry - kiedyś

a przez te słoiki to nie mam teraz miejsca w kuchni, wszystko zawalone - jeszcze zrobię ogórki kiszone i w tym roku koniec ze słoikami chyba ciekawe kto to będzie przenosił - chyba, że nie bedzie już co tylko puste słoiki
Dominika11 07:30, 23 sie 2016

Makusia napisał(a)
Domi ja również przyłączam się do tych, co by złodziei ubili!
Zakupy fajne, i fajnie, że humor choć trochę poprawiły. Glowa do góry!
już nawet nie chcę o tym mysleć - tylko mi przykro i łza sie w oku kreci jak siedze na ławce i patrzę na miejsca gdzie były kule i ........... i ich nie ma - głupio tak wyglada ale cóż - czekam na nowe, fotki pokaże, ale w ogrodzie jeszcze ich nie będzie
hindsight 10:13, 23 sie 2016

Niestety w naszym kraju nie można mieć nic, jeśli to nie jest zabezpieczone. Musisz się wstrzymać do przeprowadzki...

Gdzie kupujesz kule?
Dominika11 10:25, 23 sie 2016

hindsight napisał(a)
Niestety w naszym kraju nie można mieć nic, jeśli to nie jest zabezpieczone. Musisz się wstrzymać do przeprowadzki...

Gdzie kupujesz kule?
zgadza się, niestety tak u nas jest

a kule kupuje przez neta
Agania 13:57, 23 sie 2016

Ja też taką szkółkę muszę u siebie założyć z bukszpanem z trawami i niektórymi bylinami...z tego co czytam, to smutno mi się zrobiło
Agania 14:13, 23 sie 2016

Zakupy widziałam, koteczka od razu sprawdza jakość...pierwsza reklamacja cię dopadła, zdarza się chyba każdemu przy netowych zamówieniach, ja nigdy przy reklamacjach nie odsyłałam żadnych roślin, chyba, że Twoje róże to większa ilość?
Dominika11 14:39, 23 sie 2016

Agania napisał(a)
Ja też taką szkółkę muszę u siebie założyć z bukszpanem z trawami i niektórymi bylinami...z tego co czytam, to smutno mi się zrobiło
taka szkółka to dobra sprawa - polecam
Dominika11 14:40, 23 sie 2016

Agania napisał(a)
Zakupy widziałam, koteczka od razu sprawdza jakość...pierwsza reklamacja cię dopadła, zdarza się chyba każdemu przy netowych zamówieniach, ja nigdy przy reklamacjach nie odsyłałam żadnych roślin, chyba, że Twoje róże to większa ilość?
tak kiciuś od razu sprawdza

reklamacja - fakt - zobaczymy jaki będzie finał - a to 4 szt róż na pniu - ciężko będzie mi to odesłać, bo długie
czyzykowa 08:36, 25 sie 2016

Witam Dominik! Przejrzałam Twój wątek i widzę, że wielkościowo masz podobne areały jak ja. Współczuję sytuacji ze złodziejami Mojego teścia też okradli na początku roku, zabrali nawet resztki druta kolczastego
Pzdrawiam i będę zaglądać