Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 12:25, 11 wrz 2016

OlgaKol napisał(a)
Dominiko, ten pierwszy pasuje mi na ML a drugi na Grazielle - ale mogę się mylić.
W każdym bądź razie, oby dwa są bardzo ładne
Pozdrawiam
ja już jestem głupia, skoro większość za tym, że NN to ML to niech tak zostaje - ale zgadza się oba są ładne i jednak inaczej rosną
agnieszka_m 12:25, 11 wrz 2016

Domi cudnie masz
iglaczki ładnie rosną
Dominika11 12:27, 11 wrz 2016

agnieszka_m napisał(a)
Domi cudnie masz
iglaczki ładnie rosną
Aguś dziękuję, fakt rosną i trzeba będzie je w przyszłym roku już przycinać, bo wychodzą poza obrzeże
jazzy 13:07, 11 wrz 2016

Ja też uważam że NN to ML
LyraBea 14:36, 11 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
dla porównania

trawa NN i trawa kupiona jako ML

Ta druga to na pewno nie ML no chyba, że kolor i ujęcie aparatem przeklamane. Ja też wziąż się mylę, ale ML jest nie do pomylenia. Ze wszystkich ma najbardziej niebieskawy- szarawy odcień i troszkę ciensze źdźbła niz inne jemu podobne typu Grazziella czy Gracillimus (te dwie kompletnie mi się mylą, ale zdecydowanie ML od nich odstaje i pomylić się nie da) Tak czy inaczej śliczne wszystkie.
Sylvana 15:00, 11 wrz 2016

Domi - sama mam tylko Gracka, ale wg mnie różnica jest taka, że - Gracek - liście zielone z białym paskiem w środku, ML - liście biało obrzeżone z białym paskiem w środku, szerokość liści ta sama - przynajmniej w małym egzemplarzach, które porównywałam w CO
LyraBea 15:42, 11 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Domi - sama mam tylko Gracka, ale wg mnie różnica jest taka, że - Gracek - liście zielone z białym paskiem w środku, ML - liście biało obrzeżone z białym paskiem w środku, szerokość liści ta sama - przynajmniej w małym egzemplarzach, które porównywałam w CO

Poleciałam sprawdzić u siebie namacalnie przed chwilą. Gracek jest minimalnie zieleńszy a dodatkową istotną cechą charakterystyczną ML jest większe składanie się źdźbeł na pół przez co wydają się węższe i ostrzejsze w dotyku. Na zdjęciu po lewej stronie może być więc zarówno Gracek jak i ML. Diabeł tkwi w szczegółach.
anbu 16:18, 11 wrz 2016

Tu widzę zacięta analiza miskantowa z serii ... który to?
AgnieszkaW 18:23, 11 wrz 2016

Dominiko, fajne te kule zakupiłaś. Spoglądając na Twoje mieczyki od razu sobie pomyślałam: "ja też zaczynałam od mieczyków". Pozdrawiam serdecznie
Dominika11 07:29, 12 wrz 2016

jazzy napisał(a)
Ja też uważam że NN to ML
kolejna osoba, że NN to ML - chyba tak juz to zostanie