Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

12:09, 29 gru 2016
Dominika11 napisał(a)
mówisz, bo jeszcze nie ciełam, ile tak z 10 cm nad ziemią

możesz spoko uciachać 10-15 cm nad ziemią
MirellaB 12:17, 29 gru 2016

Domi jeszcze się zastanawiam czy ten murek będzie czymś obsadzony, bo czytałam o zwisającej trzmielinie. Czy to jest sens budować murek, a następnie go zakryć? Efekt taki sam jak przy porośniętej skarpie.

Dobra kończę wywody, czekam na Waszą decyzję.
Teraz jadę na zakupy. Mam ochotę na hiacynty w szkle
Dominika11 12:20, 29 gru 2016

MirellaB napisał(a)
To projekt z prawdziwego zdarzenia, gdzie moje czerwone kreski do niego hi hi
a moje koslawce to już wogóle - ale liczy się chęć i pomysł ja cenię wszystkie propozycje i obgadam z eMem - sama jestem ciekawa co powie i na której wersji stanie
Dominika11 12:22, 29 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Domi jeszcze się zastanawiam czy ten murek będzie czymś obsadzony, bo czytałam o zwisającej trzmielinie. Czy to jest sens budować murek, a następnie go zakryć? Efekt taki sam jak przy porośniętej skarpie.

Dobra kończę wywody, czekam na Waszą decyzję.
Teraz jadę na zakupy. Mam ochotę na hiacynty w szkle
ta kwestia do przemyslenia, rosliny ewentualnie zawsze mozna przyciąć i przecież nie trzeba wsadzać na całej długości

już hiacynty - czyzby wiosna coraz bliżej
12:22, 29 gru 2016
Podoba mi się wersja Sylwii i jej się trzymaj, biedna w nocy pracowała i masz. Świetny projekcik
Ja tyle czasu nie poświęciłam na moje mazgrołki, kilka sekund zaledwie

Teraz planuj rabaty
12:23, 29 gru 2016
Będzie pięknie
Dominika11 12:27, 29 gru 2016

MonikA napisał(a)
Podoba mi się wersja Sylwii i jej się trzymaj, biedna w nocy pracowała i masz. Świetny projekcik
Ja tyle czasu nie poświęciłam na moje mazgrołki, kilka sekund zaledwie

Teraz planuj rabaty
rabaty zostają takie jakie już tam są - zmieni się tylko ich zaokraglenie, a rosliny powielę te które tam są + kule obowiązkowo
Dominika11 12:27, 29 gru 2016

MonikA napisał(a)
Będzie pięknie
mam taką nadzieję
Iwk4 13:11, 29 gru 2016

Domi, ten murek w wydaniu Sylvii jest realny i wcale nie jest drogi w wykonaniu. Kwestia doboru materiału. Ja sama z cegły murowałam okrągłą donicę. Wiec M sobie zapewne poradzi, a pomysł jest rewelacyjny
Nasadzenia - sama zdecydujesz, czy trzmielina, czy carexy. Może być też stipa z szałwią na mijankę. To już kwestia tego, co zapragniesz. Pomysłu się trzymaj, masz potencjał i można zrobić etapami. Ważne, ze jest plan. A realizację można rozciągnąć w czasie
anna_t 14:15, 29 gru 2016

Dominika dawno do Ciebie nie zagladalam i dzisiaj musiałam kilkadziesiąt stron cofnąć bo tak mnie ten plan zaintrygował Sylwia ładnie wymyśliła, zna Twój ogród na żywo?
zastanawiają mnie proporcje koła z ogniskiem vel wielkość tarasu? tak w rzeczywistosci będzie?
powiem Ci ze różnica 50cm w terenie na takiej powierzchni jaką ty masz to nie dużo, spokojnie rozprowadziłabyś ziemię tak ze nic by się nie czuło. ja tak mam a działkę o wiele mniejszą
ale co fakt to fakt murki to hicior w ogrodzie i zawsze dodają oryginalności