Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

MirellaB 16:30, 29 gru 2016

Hmmmm Ania dobrze prawi, też myślałam o wyrównania terenu vel.rozprowadzeniu ziemi
Rumianka 18:44, 29 gru 2016

Projekt Sylwii rewelacyjny...myślę, że jedynie można by zrobić szersze schody, bo na planie wydają się dość wąskie w stosunku do całości, tylko się cieszyć, że tak fajnie to zagrało...
TeresaK 18:52, 29 gru 2016

Dominiko , jak Ty to wszystko potrafisz ogarnąć. A przede wszystkim podjąć ostateczną decyzję. Podziwiam
Dominika11 19:25, 29 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
Domi, ten murek w wydaniu Sylvii jest realny i wcale nie jest drogi w wykonaniu. Kwestia doboru materiału. Ja sama z cegły murowałam okrągłą donicę. Wiec M sobie zapewne poradzi, a pomysł jest rewelacyjny
Nasadzenia - sama zdecydujesz, czy trzmielina, czy carexy. Może być też stipa z szałwią na mijankę. To już kwestia tego, co zapragniesz. Pomysłu się trzymaj, masz potencjał i można zrobić etapami. Ważne, ze jest plan. A realizację można rozciągnąć w czasie
tak tak prace murkowe będą musiały poczekać na swoją kolej, niestety są sprawy ważne i ważniejsze, ale powoli damy radę
szemusia 19:27, 29 gru 2016

Dominika, ja z planowania jestem totalna noga...
Muszę coś widzieć w realu,coby wiedzieć co i jak...
Ale projekt Sylwii robi wrażenie Obstawiam tę wersję, bo jednak rózne poziomy ogrodu powodują, ze staje się on niepowtarzalny. Niewysokie murki ma też AnaArt, obsadzone kulkami, trawami, chyba cisem też... wybór ogromny

Tworzysz super ogród
Dominika11 19:33, 29 gru 2016

anna_t napisał(a)
Dominika dawno do Ciebie nie zagladalam i dzisiaj musiałam kilkadziesiąt stron cofnąć bo tak mnie ten plan zaintrygował Sylwia ładnie wymyśliła, zna Twój ogród na żywo?
zastanawiają mnie proporcje koła z ogniskiem vel wielkość tarasu? tak w rzeczywistosci będzie?
powiem Ci ze różnica 50cm w terenie na takiej powierzchni jaką ty masz to nie dużo, spokojnie rozprowadziłabyś ziemię tak ze nic by się nie czuło. ja tak mam a działkę o wiele mniejszą
ale co fakt to fakt murki to hicior w ogrodzie i zawsze dodają oryginalności
cieszę się, że zaglądasz
Sylwia nie zna z autopsji mojego ogrodu, a szkoda, może to naprawiamy

Jeżeli chodzi o proporcje to ja sobie to pomierzę i wtedy będę robić, raczej y miar okręgu z ławeczka byłby taki jak rabaty okrągłej po przeciwnej stronie

ale my specjalnie zrobiliśmy tą różnicę, bo tak chcieliśmy mieć, za duży teren, żeby było płasko i równo, taka była decyzja, wiec wyrównanie nie wchodzi w grę niestety

i zgadzam się z tym co napisałaś na końcu i stad tak jest
Dominika11 19:34, 29 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Hmmmm Ania dobrze prawi, też myślałam o wyrównania terenu vel.rozprowadzeniu ziemi
niestety raczej nie
Dominika11 19:35, 29 gru 2016

Rumianka napisał(a)
Projekt Sylwii rewelacyjny...myślę, że jedynie można by zrobić szersze schody, bo na planie wydają się dość wąskie w stosunku do całości, tylko się cieszyć, że tak fajnie to zagrało...
I się bardzo cieszę
Dominika11 19:36, 29 gru 2016

TeresaK napisał(a)
Dominiko , jak Ty to wszystko potrafisz ogarnąć. A przede wszystkim podjąć ostateczną decyzję. Podziwiam
ciężko to przychodzi
ciebie tez to czeka wcześniej czy później
Dominika11 19:38, 29 gru 2016

szemusia napisał(a)
Dominika, ja z planowania jestem totalna noga...
Muszę coś widzieć w realu,coby wiedzieć co i jak...
Ale projekt Sylwii robi wrażenie Obstawiam tę wersję, bo jednak rózne poziomy ogrodu powodują, ze staje się on niepowtarzalny. Niewysokie murki ma też AnaArt, obsadzone kulkami, trawami, chyba cisem też... wybór ogromny

Tworzysz super ogród
Beata dziękuję, lejesz miód na moje serce