Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 17:00, 28 lut 2015

Pogrzebałam trochę w ogrodzie pomimo, że nie ma słońca i zimno dzisiaj.
Oczywiście musiałam znów kretowiska wyrównać wrrrrrrrrrrr.
Wygrabiłam miejscami trawę, chociaż i tak w tym roku czeka mnie wieeelkie równanie bo dziur tyle że nogę można złamać.

Cały czas mnie korci żeby hortensje przyciąć ale nie ale nieee muszę się wstrzymać, coś czuję że jeszcze mrozy będą.
Na przycinanie lawendy i rozplenicy też chyba jeszcze za wcześnie.

Przycięłam już za to pęcherznice, derenia, drzewka owocowe.

Tak mi się już chce wiosny normalnie mnie nosi w domu

Wychodzą już żonkile i tulipany ale są naprawdę maleńkie nie to co u niektórych z Was.

Pozdrawiam
inag 17:22, 28 lut 2015

Widzę, że naprawdę jesteś stęskniona pracy w ogrodzie Ja też z utęsknieniem czekam na tulipany i krokusy ale jeszcze daleka droga u mnie. Dopiero kiełkują. Damy radę Jakoś wytrzymamyJuż bliżej jak dalej
Udanego weekendu!
Agatan24 17:30, 28 lut 2015

O tak, to jest coś co daje mi duża satysfakcję i najgorszy jest właśnie dla mnie czas na przełomie zimy i wiosny bo tak by się już coś chciało robić a tu jeszcze nie pora.

Ja też Ci życzę udanego weekendu
Efffa 10:05, 02 mar 2015

Hello! Masz zadbany ogród i widać, że go kochasz! Fajnie, ze Danusia dała Ci podpowiedzi, się ich trzymaj. Zaznaczam bo interesuje mnie co tam będziesz działał na froncie, na trawniku przed domem! A i widze, że Ty nie jeden talent posiadasz! Co wymyśliłaś z tą elewacją? Bo też mam dom na razie tylko otynkowany bez koloru jak Ty!
Agatan24 14:45, 02 mar 2015

Witaj u mnie to prawda że kocham swój ogród choć nie jest doskonały ale mam nadzieje że kiedyś będzie i że w końcu będę zadowolona.
Co do elewacji to chcę białą a obecnie szukamy kamienia w kolorze podbitki i narazie taka decyzja a czy się jeszcze coś zmieni to wyjdzie w praniu
Pozdrawiam
Efffa 15:00, 02 mar 2015

Ja tez chcę biała elewację, podbitkę mam w kolorze orzecha, a w niektórych miejscach chcę piaskowiec. Pieknie powiedziałś, ze kochasz swój ogród choć nie jest doskonały, az chce się być w takim ogrodzie jak u Ciebie! Mnie się wydaje ze nigdy nie będziemy zadowolone, ciagle jednak będziemy coś zmieniać aby był jeszcze lepszy!
Efffa 15:01, 02 mar 2015

Co to sa tam pod siatką takie zółte krzaczki?
Agatan24 19:55, 02 mar 2015

Efffa napisał(a)
Co to sa tam pod siatką takie zółte krzaczki?

To pęcherznice.
Agatan24 20:03, 02 mar 2015

Efffa napisał(a)
Ja tez chcę biała elewację, podbitkę mam w kolorze orzecha, a w niektórych miejscach chcę piaskowiec. Pieknie powiedziałś, ze kochasz swój ogród choć nie jest doskonały, az chce się być w takim ogrodzie jak u Ciebie! Mnie się wydaje ze nigdy nie będziemy zadowolone, ciagle jednak będziemy coś zmieniać aby był jeszcze lepszy!

Też mamy podbitke w kolorze orzech i szukamy kamienia o podobnym kolorze dzisiaj juz trochę jeździliśmy i narazie jedynie gdzie coś znaleźliśmy to w O..

Masz rację człowiek nigdy nie będzie zadowolony ze swojego ogrodu bo zawsze coś można poprawić lub zmienić. Moje największe utrapienie to trawnik a właściwie jego brak, chcemy w tym roku założyć nowy ale co z tego wyjdzie to się okaże jestem pozytywnej myśli
Agatan24 09:58, 05 mar 2015

Słoneczko nieśmiało wygląda ale ręce marzną jak nie wiem. Oto świeżutkie zdjęcia mojej Wiosny
Tulipany

Żonkile (które nie były wykopane w zeszłym roku)