Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

omelka1 12:44, 19 lip 2015

Przecież w ogrodzie oprócz trawy która dojdzie do siebie tylko daj jej trochę czasu i nawozu ,masz dużo pięknych miejsc.To nie marudź że się wypaliłaś tylko pokazuj pozostałą część ogrodu.
waldek727 00:38, 27 lip 2015

Agatan24 napisał(a)
Kochani trawa moze i troche lepiej wyglada ale nie jest dobrze czeka mnie prawdopodobnie sianie od nowa a to dlatego ze ziemia jest jalowa i dlatego rośnie nierownomiernie.
Planujemy pod koniec sierpnia robic kolejna część podwórka z przodu domu i tam chcemy juz nawiezc czrnoziemu i dopiero posiac jeżeli będzie wszystko ok to musimy poprawić to co jest teraz za domem.
Pozdrawiam wszystkich którzy do mnie zaglądają bo za bardzo nie ma co u mnie oglądać, chyba się trochę wypalilam ogrodowo.

Już Agatanku wiaterek ostudził nieco emocje związane z zakładaniem trawnika?
Nic się nie martw. Będzie dobrze.
Jak by Ci wszystko wyszło idealnie, to byś nie uwierzyła w to o czym się pisze u nas na ,,Ogrodowisku", że trawa jest najtrudniejszą w uprawie rośliną w naszych ogrodach. Trawnik po kilku koszeniach pokaże Ci najdrobniejszy nawet błąd czy zaniechanie. To nie różanki uczą nas prawdziwego ogrodnictwa, ale właśnie trawniki. Jeżeli przy zakładaniu drugiej części trawnika będziesz postępowała właściwie krok po kroku w/g wszelkich zasad, to zobaczysz jak trawa pięknie Ci się za to odwdzięczy.
Głowa do góry i poprosimy o aktualne fotki zielonej murawy.
Agatan24 21:22, 27 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Już Agatanku wiaterek ostudził nieco emocje związane z zakładaniem trawnika?
Nic się nie martw. Będzie dobrze.
Jak by Ci wszystko wyszło idealnie, to byś nie uwierzyła w to o czym się pisze u nas na ,,Ogrodowisku", że trawa jest najtrudniejszą w uprawie rośliną w naszych ogrodach. Trawnik po kilku koszeniach pokaże Ci najdrobniejszy nawet błąd czy zaniechanie. To nie różanki uczą nas prawdziwego ogrodnictwa, ale właśnie trawniki. Jeżeli przy zakładaniu drugiej części trawnika będziesz postępowała właściwie krok po kroku w/g wszelkich zasad, to zobaczysz jak trawa pięknie Ci się za to odwdzięczy.
Głowa do góry i poprosimy o aktualne fotki zielonej murawy.

Witaj Waldku nie spodziewałam się Twojej wizyty u mnie, więc musze coś odpisać.
Trawa niestety nadal w ciapki tam gdzie zyzna ziemia lepiej wygląda ale ogólnie to do kitu jest, nie mam juz serca nawet na nia patrzeć, czekam tylko do końca sierpnia aż zaczniemy robic kolejna część podwórka ale teraz nie dam sie już zbalamucic mężowi, że siejemy na to co jest, teraz musimy nawiezc lepszej ziemi i już. Teraz będę twarda

Pozdrawiam.
czeresniowap... 13:35, 28 lip 2015

Agatko , jesli moge cos doradzic , trawa nie za bardzo przepada za taka ,,tłusta,, ziemia . Wiadomo na piasku tez raczej kiepsko rosnie , ale jesli chcesz ,,sprzedam ci moj patent na szybki ładny efekt.
Zerknij do mnie, na fotki tam gdzie stoi palenisko, jesli efekt mojego siania przypadnie Ci do gustu, to ze szczegolami powiem ci co zrobic.
W styczniu,trawy nie bylo , w kwietniu ja zasiałam, a w maju byl juz dywan.
I nie denerwuj sie tak
Agatan24 21:11, 28 lip 2015

czeresniowapomadka napisał(a)
Agatko , jesli moge cos doradzic , trawa nie za bardzo przepada za taka ,,tłusta,, ziemia . Wiadomo na piasku tez raczej kiepsko rosnie , ale jesli chcesz ,,sprzedam ci moj patent na szybki ładny efekt.
Zerknij do mnie, na fotki tam gdzie stoi palenisko, jesli efekt mojego siania przypadnie Ci do gustu, to ze szczegolami powiem ci co zrobic.
W styczniu,trawy nie bylo , w kwietniu ja zasiałam, a w maju byl juz dywan.
I nie denerwuj sie tak

Hej, z chęcią skorzystam z Twojego patentu bo moje sianie jednak mi nie wyszło.
inag 21:13, 28 lip 2015

Pokaż jak to wygląda.. Ja też cały czas walczę z trawą. Zwłaszcza z tą od strony lasu..
Agatan24 21:17, 28 lip 2015

Nie mam niestety aktualnuch zdjęć ale wygląda tak jak na poprzedniej stronie tylko jest trochę gesciejsza.
Miejscami nawet juz widać ze brakuje jej nawozu bo tam gdzie niedawno byla zielona teraz jest żółta.
Karol99 21:21, 28 lip 2015

Moja trawą też niestety pochwalić się nie mogę, gęsta jest, ale cały czas wysycha. Musiałbym ją ciągle podlewać, a przy takiej powierzchni nie jestem w stanie tego zrobić.
inag 21:23, 28 lip 2015

kurcze, nie wiem co doradzić... Spytaj Ani o ten patent..
Agatan24 22:33, 28 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Moja trawą też niestety pochwalić się nie mogę, gęsta jest, ale cały czas wysycha. Musiałbym ją ciągle podlewać, a przy takiej powierzchni nie jestem w stanie tego zrobić.

To tak jak u mnie, po tych wszystkich upalach to siano mam a nie trawę . Jak sie ma parę metrów trawnika to można sie nim pochwalić ale przy wiekszych powierzchniach to ciężko dbac by byla idealna trawka.