Szybko pisze bo brak czasu i idę spać bo rano wstaję...
Prawie co goście imieninowi odjechali odemonie
Co słychać w ogrodzie dziś pospacerowałem więc wiem wszystko.
Więc tak;
Na rabacie z jukami ( śródziemnomorska rabata) rozkwit totalny wszystkie juki prawie kwitną :0 co mnie cieszy najbardziej, nawet dziewanny tam się wysiały same i kwitną.
Na rabacie na ogrodzie lawenda się pozbierała a myślałem że już po niej, ale za to wrzosy dużo ich przepadło trudno, zostało może z 30 krzaczków. Bambus ładnie się rozrasta na rabanie a reszta to iglaki

.
Na skarpie przy oczku wszystko do cięcia się nadaje bo wchodzi wszystko w siebie tak to jest jak sadzisz małe...

. Ale każdy błędy popełnia.
Na oczku lilie górują, kwitną jak szalone ehhh tylko podziwiać, zmieniłem aranżację na podeście są agapanty, palma i juka co będzie kwitła

, za podestem też ściana z juk już kwitnie, marsylia chyba dobrze się czuje w oczku bo rośnie jak szalona

o dziwo a kupiłem małe sadzonki. Reszta w oczku to busz się robi.
Na bylinówce wszystko rozkwita co mnie cieszy

chociaż tam kolorowo i wesoło obok niej do kwitnięcia szykują się hortensje drzewiaste będzie co podziwiać jak im nic się nie przydarzy...
Reszta roślin doniczkowych palmy, oleandry, figi itp. ma się dobrze rośnie jak szalona.
Trochę się rozpisałem ale czas ucieka więc kończę i zapraszam do zwiedzania a ja zwiewam

zostawiam juki kwitnący szpaler na dobranoc