Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek nad jeziorem

Ogródek nad jeziorem

bartek_luberda 18:58, 10 lut 2016

Też muszę nasionka kupić bo w tym roku planuję mnóstwo kwitnących jednoroczych i nie tylko W sobotę jadę do Ptaka
Edyta10 19:04, 10 lut 2016

bartek_luberda napisał(a)
Też muszę nasionka kupić bo w tym roku planuję mnóstwo kwitnących jednoroczych i nie tylko W sobotę jadę do Ptaka

do ptaka koło Łodzi??
anna_t 19:42, 10 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Stipę wysiałam w kupioną ziemię ogrodową, ale Iwonka radziła wysiewać w ziemię do wysiewu. Kupiłam ją i kolejne wysiewy już w odpowiedniej będą

podobno zwykła ziemia uniwersalna moze miec w sobie grzyba i porazić siewki. można takiej uzywać ale trzeba ją piec w piekarniku 200stopni 20 minut i wtedy siać. ale mi sie nie chcialo takich cyrków odstawiać kupiłam specjalną substrala - nie polecam.
ostatnio w bricomarche była po 5,5 i podobno super, żałuje że tam nie pojechałam
Hana75 19:48, 10 lut 2016

Edyta10 napisał(a)
Hosty

Znalazłam Twoje hostowisko Nawet żurawki masz pod sosnami.
My niestety kupiliśmy działkę z dużymi już sosnami i mimo mocnego przycinania przyrostów w maju, nie udało się nam utrzymać ich w ryzach. Choć są ok 3 metrów niższe niż za płotem.
Igły zostawiasz czy zbierasz?
Hana75 19:53, 10 lut 2016

Edyta10 napisał(a)
Haniu, dmuszek jednoroczny, ale ostnica(stipa) zależy od zimy , może przeżyje

Czyli co roku sianie. Ja nie mam gdzie trzymać siewek, bo moje kicia uwielbia młode roślinki i wszystkie pożera
Edyta10 20:13, 10 lut 2016

anna_t napisał(a)

podobno zwykła ziemia uniwersalna moze miec w sobie grzyba i porazić siewki. można takiej uzywać ale trzeba ją piec w piekarniku 200stopni 20 minut i wtedy siać. ale mi sie nie chcialo takich cyrków odstawiać kupiłam specjalną substrala - nie polecam.
ostatnio w bricomarche była po 5,5 i podobno super, żałuje że tam nie pojechałam

Aniu kupiłam właśnie ziemię do wysiewu i się bojam czy dobrze zrobiłam .... kiedyś mi zeżarło siewki przy korzeniach , tragedia, dbasz chuchasz i d..pa
anna_t 20:15, 10 lut 2016

ja też się boję, nie chciałabym sie zrazić już za pierwszym razem..jak coś wzejdzie to chyba się uchlam
Edyta10 20:16, 10 lut 2016

Hana75 napisał(a)

Znalazłam Twoje hostowisko Nawet żurawki masz pod sosnami.
My niestety kupiliśmy działkę z dużymi już sosnami i mimo mocnego przycinania przyrostów w maju, nie udało się nam utrzymać ich w ryzach. Choć są ok 3 metrów niższe niż za płotem.
Igły zostawiasz czy zbierasz?

Haniu igły zostawiam, kwaśna ściółka ścinaj świeże przyrosty sosen no chyba, ze chcesz mieć las
Edyta10 20:17, 10 lut 2016

anna_t napisał(a)
ja też się boję, nie chciałabym sie zrazić już za pierwszym razem..jak coś wzejdzie to chyba się uchlam

ja chyba też
Edyta10 20:20, 10 lut 2016

Hana75 napisał(a)

Czyli co roku sianie. Ja nie mam gdzie trzymać siewek, bo moje kicia uwielbia młode roślinki i wszystkie pożera

Haniu , mój kot wszystko żre , kilka stron wcześniej jest przykład, ale nie poddaję się, i nie mam gdzie trzymać ale dam radę , do Mamusi część rozsad może do teścia...