Tak dobry pomysł z tym przesadzeniem aby uzyskać jednolite tło, co do bukszpanu jutro sekator idzie w ruch, a Dobromirem był sebuś pozdrawiam i do jutra
Właśnie postanowiłem powiększyć moją rabatę jest ona płasko na ziemi ale chciałbym żeby nowa część była z jakimiś innymi kształtami np. półokrągłe, czy jedna wyższa od drugiej itp. Oto jak wygląda teraz ta rabata (kółko na środka) przesyłajcie propozycje nasadzeń myślałem o różach
A ja myślałem o czymś takim co wy na to :
Czy ktoś wie co to za roślinka? Nie wiem chyba sama się zasiała ale kwitnie na fioletowo i ścinam ją już drogi tok po przekwitnięciu jak ma suche łodygi i ciągle odrasta z czego bardzo się cieszę
Ok dzięki za rade na skalniaczek teraz może coś wymyślisz wokół tego chce powiększyć niekoniecznie na prostej ziemi może wokół różany skalniak ta okrągła rabata przez 1/4 dnia jest w cieniu
Już tu tyle rad padło, że ja nie bardzo chcę się wtrącać. Osobiście nie lubię skalniaków, kamyków i kółek w trawniku. Moje sugestie mogą być więc inne od rad forumowiczów.
Zobacz w wątku Gabrieli jak ma zrobione rabaty przy ścieżce i na trawniku. Ogród w budowie - nieustającej.
Masz sporo miejsca, idź w takim kierunku, będziesz miał mniej roboty, a lepszy wygląd niż teraz.
Na tym zdjęciu, co pytasz, co to, to może być krwawnica.