Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Zielona 09:31, 18 mar 2015

pryzma dziękuje za uznanie
Magda70 11:37, 18 mar 2015

Ładna ta pryzma Nie przeginaj Marta! Jeszcze zabielona

Kasiu, ja myśle, że na początek ten "kompostownik" może być Potem sama dojdziesz do wniosku, że na dłuższą metę będzie nie za bardzo wygodnie przerzucać to złoto...bo ono ciężkie jest Ale to będzie za rok jak już ogród będzie posiadał zaciszne miejsca to sobie drewniany strzelicie z eMem

Co do buka i graba...fakt buk trzyma dłużej liście więc fajniej wygląda zimą - u nas sąsiadka ma właśnie takowy...ale ta zieleń graba...też mi się bardziej widzi.

O tej porze roku możesz bez strachu kupować kopane graby. Ale najlepiej własnie do końca marca. Potem może być za sucho - warunki już nie będą takie dobre. Akurat byłam w szkółce w poniedziałek w sprawie grabów więc sobie pogawędkę z właścicielem na ten temat ucięłam...

Ja zaryzykuję i na razie grabów jednak nie biorę... Jak sprzedam modrzewie to postawię wszystko na jedną kartę i nawet latem kupię i będę koło nich chodzić i dmuchać, chuchać... A może ta sprzedaż dopier jesienią nastąpi

Buziaki szalona...
siakowa 12:10, 18 mar 2015

katiaxx napisał(a)
kuszą mnie jeszcze z tej szkółki przy lasach bukszpany , nawet spore , po 9 zł, takie większe które nadają sie na kulki też niedrogie ... ale nie mam jeszcz e przygotowanego miejsca, a kopane z gruntu usiałabym na dniach brać

zgadzam sie z jazzy bier i do przechowalnika wsadż w ziemie
ewakatowice 14:15, 18 mar 2015

uściski zostawiam

https://pl.pinterest.com/pin/130815564152610154/

i jeszcze edytuję :

https://pl.pinterest.com/pin/130815564150525344/
Magda70 14:16, 18 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
uściski zostawiam

Ty już swiątecznie się nakręcasz
ewakatowice 14:17, 18 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Ty już swiątecznie się nakręcasz

ja juz mam jajca przed domem
Magda70 15:02, 18 mar 2015

Oj...szybka jesteś. Ja nawet myślami nie jestem przy jajcach
katiaxx 21:13, 18 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
uściski zostawiam

i jeszcze edytuję :

https://pl.pinterest.com/pin/130815564150525344/

Kochana jesteś piękne jajuśki
katiaxx 21:18, 18 mar 2015

Magda70 napisał(a)
Ładna ta pryzma Nie przeginaj Marta! Jeszcze zabielona

Kasiu, ja myśle, że na początek ten "kompostownik" może być Potem sama dojdziesz do wniosku, że na dłuższą metę będzie nie za bardzo wygodnie przerzucać to złoto...bo ono ciężkie jest Ale to będzie za rok jak już ogród będzie posiadał zaciszne miejsca to sobie drewniany strzelicie z eMem

Co do buka i graba...fakt buk trzyma dłużej liście więc fajniej wygląda zimą - u nas sąsiadka ma właśnie takowy...ale ta zieleń graba...też mi się bardziej widzi.

O tej porze roku możesz bez strachu kupować kopane graby. Ale najlepiej własnie do końca marca. Potem może być za sucho - warunki już nie będą takie dobre. Akurat byłam w szkółce w poniedziałek w sprawie grabów więc sobie pogawędkę z właścicielem na ten temat ucięłam...

Ja zaryzykuję i na razie grabów jednak nie biorę... Jak sprzedam modrzewie to postawię wszystko na jedną kartę i nawet latem kupię i będę koło nich chodzić i dmuchać, chuchać... A może ta sprzedaż dopier jesienią nastąpi

Buziaki szalona...

oczywiście juz wiem ze kompostownik jest za blisko siatki i się tam w rogu grab żywpłotowy nie pomieści, czasem brak mi słów dla swojej durnowacizny no ale trudno nie będę przestawiać - a tak jak mówisz jak będzie beznadziejny to wywalę, dodam tylko że siatka jest podcięta na dole i się rozchyla niczym drzwiczki (odgina te siatkę) i sezam otwarty
brak tylko rozbójników

latam sobie tak 1,-15 g z widełkami i rządek oczyszczam po te graby - do reszty chyba tę glebogryzarkę choć jak pomyśle ile muszę potem wygrabiać a ile odrasta to mi sie odechciewa
katiaxx 21:23, 18 mar 2015

Ale moje Miłe i Kochane mam dylemat teraz taki :

ile od siatki ten żywopłot sadzić, Marzenka ma 1 m co jej daje 0,5 m do prześlizgnięcia się między siatką i żywopłotem coby go obrobić,
no nie wiem, nie wiem czy moje rozłożyste biodra się tam zmieszczą o barach ema nie wspominając , zresztą może bym się i "przecisła" nieco podrapana ale jakoś nie widzę siatki - przerwy na pół metra i żywopłot - zmniejszy mi to działkę i kto tam będzie plewił z tym wąskim pasie ?

zara co nawieje

mogę tez bliżej siatki a potem latać po sąsiadach i przycinać wzdłuż siatki , przy czym z jednej strony sąsiadów raczej nie będzie ale nigdy nie wiadomo a z drugiej - dobrzy znajomi planują budowę.

I co ?