Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

siakowa 08:41, 16 mar 2015

kaaiek jakies fotki bys zapodała !!!! chocby nozyczek
katiaxx 09:11, 16 mar 2015

no jakoś nie mam czasu, dziś po pracy musze podjechać do szkółki zobaczyć graby, jak wrócę bedzie szaro i tak zawsze coś wypada ; nie wiem co robić, grab 100-120 z gołym korzeniem 2,7, czy brać w doniczce ? cena dużo wyższa ... zastanawiams ię też nad rozstawem bo różni óznie mówią, nie musze mieć tego żywopłotu aż tak ciasnego,kidyś te graby urosną i pnie będa grubsze.
kosolka 09:13, 16 mar 2015

A dlaczego nie z gołym korzeniem? Skoro dużo tańsze.. Dlaczego mialyby sie nie przyjąc.
siakowa 09:41, 16 mar 2015

z doniczki chyba pewneijsze bo jedak jeszcze zimno moze być a takie mozna sadzic jak zimno ale ja bym zaryzykowała ten goły korzeń )
kosolka 09:44, 16 mar 2015

Teraz pora na przesadzanie/sadzenie liściastych - zanim zaczną pękać pąki. Jeżeli są potem podlewane to w większość powinny się poprzyjmować. Szkoda wywalać dużo więcej kasy.
katiaxx 09:54, 16 mar 2015

kosolka napisał(a)
A dlaczego nie z gołym korzeniem? Skoro dużo tańsze.. Dlaczego mialyby sie nie przyjąc.

no własnie o ryzko chodzi, że z doniczki pewniejsze, zobaczę dziś jakiej są wielkości, gęstości etc.
katiaxx 09:55, 16 mar 2015

kosolka napisał(a)
Teraz pora na przesadzanie/sadzenie liściastych - zanim zaczną pękać pąki. Jeżeli są potem podlewane to w większość powinny się poprzyjmować. Szkoda wywalać dużo więcej kasy.

otóż to, potrzebuję 200 szt więc róńica w kwocie zrobi się taka że można kupić kilka innych rośllin
katiaxx 20:07, 16 mar 2015

dziś się wybrałam do szkółki, widziałam graby, w sumie spore, ale już łyse, wydają się być zdrowe bo mają zalążki pączków żywych. Umówiłam się na odbiór do końca tygodnia więc muszę oczyścić pas wzdłuż ogrodzenia.
katiaxx 20:14, 16 mar 2015

a to nasz-niby kompostownik w formie siatkowego kosza, siatka została po budowie więc jeśli to się nie sprawdzi to po prostu wyrzucimy i zrobimy tradycyjny, na zdjęciu wygląda na dość mały ale ma ok 1,10 średnicy, już są w nim na spodzie gałązki i zimowy kompost, mam go niewiele bo zaczęłam pod koniec lata, wypełnił może 1/3 może nie, obok jest tez już drugi ale nie zrobiłam zdjęć bo było już ciemno jak skończyliśmy. Oczyściłam krótki pas przy ogrodzeniu pod żywopłot i więcej nie dałam rady, dzień jeszcze krótki zwłaszcza jak się wchodzi do ogrodu o 17 ale w sumie i tak jestem zadowolona z dzisiejszego dnia
Zielona 22:36, 16 mar 2015

Taka siatka nadaje się idealnie na kompost liściowy. Warto go produkować. Zwłaszcza, kiedy ma się taką ilość liści za płotem, które pewnie dostajesz jesienią w gratisie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies