Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

siakowa 21:55, 18 mar 2015

I mam ten sam dylemat ale ja mysle o zostawieniu 30 cm dla swego wątłego ciała.
Magda70 21:58, 18 mar 2015

Chwastów od strony siatki nie będzie po podsypiesz korą Tak więc jeden dylemat odpada...
A co do drugiego to...nie wiem. Ja jak sadzilam świerki to zostawilam sobie miejsce aby się przecisnąć. Ale nie byłam niestety konsekwentna i nie zawsze wlazilam od tylu i zaroslo

Krakus 10:11, 19 mar 2015

Magda70 napisał(a)
Chwastów od strony siatki nie będzie po podsypiesz korą Tak więc jeden dylemat odpada...
A co do drugiego to...nie wiem. Ja jak sadzilam świerki to zostawilam sobie miejsce aby się przecisnąć. Ale nie byłam niestety konsekwentna i nie zawsze wlazilam od tylu i zaroslo

niestety kora nie zabezpiecza tak wspaniale ;p też wylezą diabły spod spodu...ja mam brzozy od siatki jakiś metr i już mi ciężko z kosiarką się przecisnąć. od dołu gołce gałęzie tak na ok 1,5 m ale już wyżej hard core...thuje tez mam 1 m od siatki i jakoś się jedzie jeszcze kosiarą ale jak się rozrosną to może być kiepsko.

jazzy 10:27, 19 mar 2015

Przy Twoim areale Katiuszka to aż tak Ci te graby nie zabiorą.
Jak nie chcesz sadzić aż metr od ogrodzenia to posadz 80cm, ale nie wiem czy te 20cm aż taką różnice zrobi
A biodra masz rzeczywiście rozłożyste

Mam pytanie a propos glebogryzarki, choć nie wiem czy już jej używałaś
Czy kobita taka mocarna jak ja czy Ty da rade tym operować? Czy to tylko dla barczystych facetów robota?
katiaxx 11:39, 19 mar 2015

ja miałam glebogryzarkę - taka większa na kólkach pompowanych takich większych - ale facet trzymał za rączki jak w taczkach i pchał - podobno zwykła glebogryzarka nie dałaby rady bo klepicho, u mnie rok temu 70 zł /h a w tym 100 w 2,5 godziny zrobił jakieś 1000 m.

Myślę że zwykłą glebogryzarkę kobita da radę , ba jak się kobita uprze - to wiadomo nie ma takiej siły

jak to mówia - gdzie diabeł nie może - babę pośle -to nie wzięło się znikąd tylko postaraj się wyzbierać wszystkie kamienie.
katiaxx 11:41, 19 mar 2015

Krakus napisał(a)

niestety kora nie zabezpiecza tak wspaniale ;p też wylezą diabły spod spodu...ja mam brzozy od siatki jakiś metr i już mi ciężko z kosiarką się przecisnąć. od dołu gołce gałęzie tak na ok 1,5 m ale już wyżej hard core...thuje tez mam 1 m od siatki i jakoś się jedzie jeszcze kosiarą ale jak się rozrosną to może być kiepsko.

a dlaczego nie chciałes bliżej ogrodzenia ?> - tui nie trza ciąć - nie pójdzie na boki zbyt.
katiaxx 11:42, 19 mar 2015

Magda70 napisał(a)

dzieki Madzius, dam chyba przypłocie i będe pmykać po działce sąsiada jak będzie trzeba jeszcze przemyślę do soboty
katiaxx 11:43, 19 mar 2015

siakowa napisał(a)
I mam ten sam dylemat ale ja mysle o zostawieniu 30 cm dla swego wątłego ciała.

no ja to bym się musiała w plastry pokrić żeby w 30 wejść , lub wyszłabym z ranami ciętymi
jazzy 12:26, 19 mar 2015

Eee ja to tak bym na sąsiadów nie liczyła różnie to z nimi bywa
katiaxx 13:03, 19 mar 2015

jazzy napisał(a)
Eee ja to tak bym na sąsiadów nie liczyła różnie to z nimi bywa

ja będzie różnie bywac to niech sobie sami tną co przez siatkę przejdzie