Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

ewakatowice 17:04, 04 wrz 2014

Czyli pakujesz się i do miasta
Wyobraź sobie, że moja siostra (jedna z trzech), napisała do gminy, że związku z przebudową mostu (właściwie stawiają nowy), musi wozić dziecko do szkoły zamiast 3 km. To 23 … jakby było mało to bez napędu 4x4 zimą nie przejedziesz bo to przez las a i tak jesienią o mało nie zostawiła samochodu takie bagno…

A gmina odpisała, że przecież dziecko może jeździć komunikacją publiczną czyli autobusem… z dwoma przesiadkami.
Nie mogą zorganizować autobusu szkolnego ale mogą zwracać koszty biletu miesięcznego…

Tak myśli GMINA

Dziecko ma orzeczony stopień niepełnosprawności… ma niesprawną rączkę, bark… i ma się może sam trzymać w tym p.. autobusie!
Jest po chemii… i ma bujać się w autobusie!

Zmieniła szkołę od września!
bdan 18:24, 04 wrz 2014

Kasiu wreszcie nadrobiłam u Ciebie, mam już internet (hura). Widzę, że planowanie w toku, doradzających tez sporo, inspiracji również, nerwów życia codziennego też troszkę. Pozdrawiam pozytywnie a jutro już "piątunio", myślę, że masz wolną sobotę
jazzy 23:19, 04 wrz 2014

Co tam? Jak tam?
katiaxx 08:27, 05 wrz 2014

bdan napisał(a)
Kasiu wreszcie nadrobiłam u Ciebie, mam już internet (hura). Widzę, że planowanie w toku, doradzających tez sporo, inspiracji również, nerwów życia codziennego też troszkę. Pozdrawiam pozytywnie a jutro już "piątunio", myślę, że masz wolną sobotę

Cześć Kochana, Dziękuję że zaglądasz, ja jakoś ostatnio mam mniej czasu, zaczął się rok szkolny i już trudniej wszystko ogarnąć i doba za krótka ogród na razie zarzucam bo od wiosny zacznę od początku, miałam kupić kilka kanadyjek i posadzić na żywopłot ale i już tego nie jestem pewna.
pozdrawiam Cię ciepło
katiaxx 08:29, 05 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Czyli pakujesz się i do miasta
Wyobraź sobie, że moja siostra (jedna z trzech), napisała do gminy, że związku z przebudową mostu (właściwie stawiają nowy), musi wozić dziecko do szkoły zamiast 3 km. To 23 … jakby było mało to bez napędu 4x4 zimą nie przejedziesz bo to przez las a i tak jesienią o mało nie zostawiła samochodu takie bagno…

A gmina odpisała, że przecież dziecko może jeździć komunikacją publiczną czyli autobusem… z dwoma przesiadkami.
Nie mogą zorganizować autobusu szkolnego ale mogą zwracać koszty biletu miesięcznego…

Tak myśli GMINA

Dziecko ma orzeczony stopień niepełnosprawności… ma niesprawną rączkę, bark… i ma się może sam trzymać w tym p.. autobusie!
Jest po chemii… i ma bujać się w autobusie!

Zmieniła szkołę od września!

A daj mi spokój, mogłabym gadać o tej beznadziejnej szkole bez końca. Ale to nie forum o kondycji naszej oświaty więc co mi się uleje to jest ale postaram się powstrzymać

Wysłałam Ci inspirki, zaglądałaś w mail ?
katiaxx 08:33, 05 wrz 2014

jazzy napisał(a)
Co tam? Jak tam?

cicho wszędzie głucho wszędzie ...
no nic, i tak będzie do wiosny bo ja już raczej nic w tym roku nie zrobię, muszę ogarnąć, wszystko przemyśleć, jak masz jakieś inspirki to dawaj mam tych inspirek chyba z 100 - teraz na przedogródek mam pomysł na niedźwiedzie futro jakoś mnie ujęło, to znaczy lubię je od zawsze ale jakoś ta.. muszę je dopisać do mojej listy
Poza tym czekam na brukarzy, mam działkę zawaloną bloczkami, płytami, paletami, piachem... no niech zrobią i sobie już idą
lojalna_ 08:36, 05 wrz 2014

mobilizacja musimy byc silne hihi
jazzy 08:42, 05 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

cicho wszędzie głucho wszędzie ...
no nic, i tak będzie do wiosny bo ja już raczej nic w tym roku nie zrobię, muszę ogarnąć, wszystko przemyśleć, jak masz jakieś inspirki to dawaj mam tych inspirek chyba z 100 - teraz na przedogródek mam pomysł na niedźwiedzie futro jakoś mnie ujęło, to znaczy lubię je od zawsze ale jakoś ta.. muszę je dopisać do mojej listy
Poza tym czekam na brukarzy, mam działkę zawaloną bloczkami, płytami, paletami, piachem... no niech zrobią i sobie już idą

To my widzę w takim samym położeniu
Pozostaje nam się inspirować przez zimę i knuc plany ogrodowe
katiaxx 08:44, 05 wrz 2014

A Ty Jazzy zapodasz jakiś plan, masz już coś konkretniej obmyślane, namaluj nam jakaś rabatę
katiaxx 09:06, 05 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
mobilizacja musimy byc silne hihi

damy radę ciekawe czy Twoi czy moi brukarze zacznąpierwsi