Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 10:47, 05 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
Ten klon jest cudny, widziałam na forumowym ogrodzie , zachwycił mnie

to klon shirasawy - tez go uwielbiam, gdy na niego wpadłam to wiedziałam że muszę mieć szukałam po sklepach internetowych - bywał w ofercie ale z opcją tymczasowo niedostępny, jakoś dwa dni później pojechałam do szkółki - a tam czekały 2 sztuki - jakby dla mnie i wzięłam jeden, długo stał w doniczce ale coś nie był za szczęśliwy, wsadziałm go ziemi z doniczką bo nie byłam pewna co do miejsca, ściemniał i zrobił się lekko czerwony - a podobał mi się z e względu na jego limonkowość
Wsadziłam go do ziemi ale nadal nie wygląda na szczęśliwego, na zimę go okryję bo czytałam - że maluch a mój sięga kolan może przemarzać , mam nadzieję że od przyszłego roku ruszy i pokaże na co go stać .
Magda70 10:48, 05 wrz 2014

jazzy napisał(a)

Masz rację, nie szukaj inspirek, bo Ty sama jesteś inspirka, Cholero Ty! Ja przez Ciebie po nocach nie śpie

Oj...chyba jesteś pierwszą osobą, która przeze mnie nie śpi po nocach...oj jak miło
EdytaB 10:50, 05 wrz 2014

Jest u Sylwii w ogrodzie i u niej jednej zimy częściowo przemarzł.
Ja mam jakis klonik japoński (nazwy nie pamiętam) przemarzał 2 razy ale odbijał. Liście jasnozielone z czerwoną obwódką. Jak go przesadziłam w cieniste miejsce liście zrobiły się zielone tylko młode przyrosty zachowały pierwotny kolor. Z tego wniosek , że słońce potrzebne i kwaśna ziemia raczej.

katiaxx 10:58, 05 wrz 2014

no masz, a ja posadziłam w uniwersalnej, teraz zerknęłam na szybko że różne klony różnie lubią może dopytam na wątku o klonach albo u ŁukaszA bo u niego rośnie pięknie
jazzy 11:24, 05 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
A Ty Jazzy zapodasz jakiś plan, masz już coś konkretniej obmyślane, namaluj nam jakaś rabatę

Ja cały czas obmyślam Namaluje busz znowu Ale wybralam juz kostke brukową, kolor itp.
katiaxx 11:41, 05 wrz 2014

no dawaj próbki pomarzymy
EdytaB 11:52, 05 wrz 2014

szary pewnie
jazzy 12:01, 05 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
no dawaj próbki pomarzymy

Podjazd musi być ażurowy.
W dziury nasypie bialych kamyczków
Rabaty tez będą wysypane białymi kamyczkami Juz to widzę oczami mojej bogatej nieograniczonej wyobraźni

I już, tak o
jazzy 12:03, 05 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
szary pewnie

To jest kolor grafit psikus
EdytaB 12:05, 05 wrz 2014

oj tam szczególik taki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies