Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

Tusiala 08:25, 29 lip 2014

Gosiu Twoje lilie zachwycające Miałam sporo do nadrobienia, zwłaszcza u Ciebie ale pomalutku zaległości znikają.
Twoje zdjęcia? Nie ma to jak uśmiech
Elik 08:41, 29 lip 2014

Po deszczu to zawsze kolory żywsze, zieleń bardziej świeża. U nas wczoraj lało masakrycznie.
08:48, 29 lip 2014
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pokażę wam jeszcze ogród po deszczu To zupełnie inne kolory
To to samo miejsce co wyżej widziane od drugiej strony

Dzień dobry Gosiu
Normalnie ogród jakby spod igiełki wyszedł.A kanciki ostre,że ho,ho
Ja też lubię robić zdjęcia po deszczu lub chociażby podlaniu ogrodu...mam wtedy czarnoziem (wizualnie) w ogrodzie a nie piachy
Miłego dnia..
malgorzata_s... 09:36, 29 lip 2014

AlKa napisał(a)
Gosiu jak ty to robisz, wycieczki do ogrodów po całej Polsce, ogród wypieszczony i jeszcze wątek goni jak szalony. Chyba nie tylko Madżen ma adhd

No troszkę wiercipięta jestem Tylko czasem lubię jak się nic nie dzieje A ogród wypieszczony to na fotkach
malgorzata_s... 09:38, 29 lip 2014

Tusiala napisał(a)
Gosiu Twoje lilie zachwycające Miałam sporo do nadrobienia, zwłaszcza u Ciebie ale pomalutku zaległości znikają.
Twoje zdjęcia? Nie ma to jak uśmiech

Martuś tylko obrazki oglądnij i już Z ludźmi z O to tylko radocha
malgorzata_s... 09:39, 29 lip 2014

Elik napisał(a)
Po deszczu to zawsze kolory żywsze, zieleń bardziej świeża. U nas wczoraj lało masakrycznie.

O Elik cześć Gdzie ty zniknęłaś?
malgorzata_s... 09:41, 29 lip 2014

Aniulka napisał(a)

Dzień dobry Gosiu
Normalnie ogród jakby spod igiełki wyszedł.A kanciki ostre,że ho,ho
Ja też lubię robić zdjęcia po deszczu lub chociażby podlaniu ogrodu...mam wtedy czarnoziem (wizualnie) w ogrodzie a nie piachy
Miłego dnia..

Aniulka to prawda że deszczyk zastępuje funkcję wysycenia barw w aparacie Moja glina nawet po deszczu na czarnoziem nie wygląda
zbigniew_gazda 10:00, 29 lip 2014

Melduję się Ciociu Gosiu. Cudne zdjęcia powyżej. Ale mój wpis nie będzie darmowy. Powiedz mi- przed kostką masz paski wolne od trawy. Jak to robisz że one nie zarastają? Mam dylemat co dać przed kamieniami aby ich nie obkaszać ciągle i aby nie zarastały trawskiem. Waski pasek maty przykryty żwirkiem? Pliss.
malgorzata_s... 10:43, 29 lip 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Melduję się Ciociu Gosiu. Cudne zdjęcia powyżej. Ale mój wpis nie będzie darmowy. Powiedz mi- przed kostką masz paski wolne od trawy. Jak to robisz że one nie zarastają? Mam dylemat co dać przed kamieniami aby ich nie obkaszać ciągle i aby nie zarastały trawskiem. Waski pasek maty przykryty żwirkiem? Pliss.

Zbyszku u mniej est teren gliniasty. Przed kostką zrobiliśmy kant i rowek taki szeroki że kółkiem kosiarki w tym rowku jedziemy. Udeptaliśmy ten rowek aby twardy był.Obcinam tylko to co kosiarka nie dokosi.Rowki twarde więc trawka tam nie chce rosnąć.Czasem którejś się uda to wyrywam. Kiedyś rowek wysyłany był zrębkami ale kosiarka część wyrzucała a resztę ptaki i jeż więc zlikwidowaliśmy. Żwirek na macie może kosiarka zbierać nie mam z tym doświadczenia. W kilku ogrodach widziałam kostkę wpuszczoną odrobinę głębiej niż trawa . W ostatniej Mai tak były obżeża wykończone
zbigniew_gazda 11:53, 29 lip 2014

Gosia super z Ciebie dziewczyna. Dzięki za poradę. Biorę wór i będę zbierał kamienie polne płaskie. Obniżę teren o jakie 5 cm i układam płaskie kamyki na szerokości 15 cm a po nich pojedzie kosiarka. Ciumasek.