Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początkujący ogród Magdy

Początkujący ogród Magdy

Magdalena25 23:05, 22 maj 2015

A w domu taka piękność mi zakwitła. Azalia, jakiej w życiu nie miałam, sam kwiat

wiunia 23:42, 22 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)
Myślę cały czas nad rabatami wzdłuż kostki. Nie jest to łatwy temat.
Ale ta ma już chyba końcowy kształt. Ciekawa jestem Waszych opinii. Czy zmieniać coś jeszcze?

Wiesz co? Ta rabata wygląda świetnie! Lubię nasadzenia tego typu, jak rośliny podrosną to będzie jeszcze bardziej ekstra, mi się bardzo podoba, już bym nic nie zmieniała, a azalia w domku piękna!!!!
W zeszłym roku dostałam w prezencie azalię taką miniaturową, różową na pniu (z Lidla) posadziłam ją jesienią do gruntu i jestem bardzo zadowolona, bo przezimowała i ma pąki
Magdalena25 23:53, 22 maj 2015

Dziękuję Wioletko!
Cieszę się, że Ci się podoba. Kosodrzewina jednak wymieniona. Poprzednia uschła zupełnie. Ale ta zdecydowanie ładniejsza
Muszę dosadzić tam 2 żurawki bordowe, bo mi zmarniały. No i nie wiem, co teraz z tymi kostrzewami, czy się je przycina?
wiunia 00:08, 23 maj 2015

W zeszłym roku przycinałam kostrzewy z kwiatostanów, bo podobno sa wtedy ładniejsze, moje podzielone zaczynają kwitnąć ale jeszcze chwile poczekam, bo to maluchy i niech dorosna ciut Ja mam kostrzewę siną, a ta twoja jakaś ładniejsza, taka zwiewna może tez trzeba jej kwiatostany przyciąć za jakiś czas, żeby się ładnie rozrosła?
Magdalena25 00:12, 23 maj 2015

Moja też sina. Bardzo się rozrosła. Takie małe kępki były w zeszłym roku. To w takim razie za jakiś czas przytnę
MirellaB 14:52, 23 maj 2015

Mi się ta rabata również bardzo podoba, nic bym nie zmieniała
Azalia śliczna
Magdalena25 00:09, 24 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Mi się ta rabata również bardzo podoba, nic bym nie zmieniała
Azalia śliczna

Dziękuję Ci pięknie. Pozdrawiam
Edit 15:10, 27 maj 2015

Przychodzę z rewizytą odpowiedziałam u siebie
Muszę przyznać, że śliczny ogród się zapowiada moim zdaniem powinnaś pogrupować roślinki pod płotem i posadzić plamami. W ten sposób najlepiej wyeksponować ich piękno zrób to dopóki roślinki nie zdążyły się na dobre zadomowić, bo ja mam kilka nasadzeń sprzed epoki forum i chętnie bym je zmieniła ale szkoda mi wszystkiego "rozwalać" i zaczynać jeszcze raz.
Pozdrawiam i będę zaglądać
Edit 15:22, 27 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)
Myślę cały czas nad rabatami wzdłuż kostki. Nie jest to łatwy temat.
Ale ta ma już chyba końcowy kształt. Ciekawa jestem Waszych opinii. Czy zmieniać coś jeszcze?

Podoba mi się
Magdalena25 08:41, 28 maj 2015

Edit napisał(a)
Przychodzę z rewizytą odpowiedziałam u siebie
Muszę przyznać, że śliczny ogród się zapowiada moim zdaniem powinnaś pogrupować roślinki pod płotem i posadzić plamami. W ten sposób najlepiej wyeksponować ich piękno zrób to dopóki roślinki nie zdążyły się na dobre zadomowić, bo ja mam kilka nasadzeń sprzed epoki forum i chętnie bym je zmieniła ale szkoda mi wszystkiego "rozwalać" i zaczynać jeszcze raz.
Pozdrawiam i będę zaglądać

Dziękuję. Właśnie taką samą radę dostałam od Sebka. Tak też zrobię.