Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początkujący ogród Magdy

Początkujący ogród Magdy

Magdalena25 23:34, 31 lip 2014

Magda_ napisał(a)
przeczytałam twój wątek i widzę, że pomoc masz dobrą z dziewczynami na pewno wyjdzie ekstra

Mam nadzieję, że wpólnymi siłami jakoś damy radę coś ciekawego stworzyć, chociaż na razie niewiele osób do mnie zagląda .
Pozdrawiam
wiunia 23:53, 31 lip 2014

Madziu widzę, że intensywnie myślisz nad obsadzeniem rabat, ja dziś całe popołudnie pieliłam i doszłam do wnoisku, że muszę zmenić niektóre linie rabat z kostki , wywalić dwie (jedyne) sliwki, bo trzeci rok bez owoców i mimo oprysków chore, jabłonka ledwo zipie,a że widzę to miejsce z okna salonu to musi tam być coś co cały rok będzie miłe dla oka czyli zimozielone i kolejny problem z wymyśleniem co i jak? I tak w kółko! Myślę też o wiśniach ozdobnych Kazan i Jabłonkach rajskich, zawsze mi się bardzo podobały ale zimą będą łyse
Magdalena25 00:29, 01 sie 2014

Muszę Wam pokazać moje nowe aranżacje w donicach. Niby nic takiego, ale jestem z nich dumna i bardzo mi się podobają
Na schody proszę nie patrzeć, właśnie trwają debaty, z czego je zrobić

wiunia 00:37, 01 sie 2014

No czad dosłownie! Ślicznie się prezentują przy wejściu
Magdalena25 00:47, 01 sie 2014

wiunia napisał(a)
No czad dosłownie! Ślicznie się prezentują przy wejściu

Dziękuję
Widzę, że Ty też nocny marek jesteś
Pozdrawiam
Magda_ 07:39, 01 sie 2014

fajnie wyszły te donice - masz potencjał
teraz tylko zastanów się i na pewno rabata będzie super
Hogata 07:58, 01 sie 2014

Magdalena25 napisał(a)

Tez myslałam o wiśni umbrze, bardzo mi się podoba, tylko boję się tych liści, bo będą tam kamyczki
I czy nie urośnieczbyt wielka?

Jak kamyczki to może coś iglastego... tylko co?
To czy wiśnia urośnie duża ? Każdy mnie się pyta jak coś sadzę, a ja mówię a po co jest sekator?

A może buka? Nie śmiecą tak bardzo i łatwo pozbierać liście jak opadną, a opadają dopiero na wiosnę (podobno)
iwonaal 10:30, 01 sie 2014

Fajnie Tobie wyszły donice.
Viola 13:45, 04 sie 2014

Aranżacje w donicach super udane. Pięknie zdobią wejście do domu

Mam bardzo podobną rabatę do Twojej, tzn. chodzi o jej usytuowanie - od kuchni przez jadalnię aż do tarasu. Jeszcze w zasadzie będzie powiększona, na razie taki ogólny zarys, bo nie mam jeszcze wybrukowanej ścieżki, która oddzieli rabatę od trawnika. Też myślę nad nią intensywnie. W chwili obecnej rosną na niej przypadkowe rośliny (zobacz str. 61). Planuję zrobić tu różankę w obecności zimozielonych (cisów, bukszpanów i małych tuj). Nie sadź tu ambrowca - to wielkie drzewo. Ja nie sadziłabym żadnego liściastego tylko iglaki (może jakieś kolumnowe, żeby były wyższe elementy), bo zimą będzie łyso. Chyba, że jako dodatkowy element do tych iglaków, to może być np. miłorząb lub jakaś wisienka bordowa. A może na pniu - cisy, tuje, nawet trzmielina? Masz piękny zarys tej rabaty, poszukaj na innych wątkach. Ja słaba jestem w projektowaniu, ale dużo podglądam Pozdrawiam
nicol21 19:26, 04 sie 2014

Hej, hej Magdalenka. Co słychać? tworzysz ogrodowo?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies