Cudowne połączenie kolorów! Miałam mieć takie samo, ale cebule z Lidla zawiodły - wszystkie wychodzą jednakowe, ciemnoróżowe. Lubię ten kolor, ale zgrzytam zębami w miarę, jak otwierają się kolejne kwiaty.
Czytam o dylematach piaskownicowych - wydaje mi się, że pomysł przesłonięcia jej od strony tarasu/wjazdu jest dobry, tylko trochę bym ją jeszcze odsunęła od kulkowiska, o ile jest taka możliwość.
tak właśnie chcę zrobić, odsunąć piaskownicę od kulkowiska
a co do połączenia kolorów, to niestety różowe już zaczynają przekwitać, a fioletowe dopiero zaczęły kwitnąć, więc cel niecałkiem został osiągnięty
Mi osobiście piaskownica nie przeszkadza. Ale ja mam full gratów dziecięcych w małym ogródku i chyba już się przyzwyczaiłam. Zobaczysz jak pomalujesz. Możesz też wsatwic żywopłocik bukszpanowy.
nie wiem czy pamiętacie moje wiosenne wizualizacje frontowej rabaty z ubiegłego roku, wyglądała ona tak:
azalie i fioletowe Rh poszły gdzie indziej, a biały Rh jeszcze nie kwitnie, jest za to biała tawuła i prymulki, prawie się udało
dzięki
tawuła się stąd niestety wyprowadzi
a buksy to wolno rosną, otwarte oparcie jest dość wysokie, chyba dzieci prędzej wyrosną z piaskownicy niż te bukszpany urosną
coś innego musi być, by szybko zrobiło wysłonę