Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

nicol21 22:10, 24 sie 2015

Malgosik napisał(a)

Pamiętam że interesowalas się sychodrzewem, ale to nie ze mną stoczylas dyskusję.
Pozdrawiam

To nie była żadna wielka dyskusja - bardziej na zasadzie ooo też o tym myślałam,ciekawe jak się go kształtuję. I na serio myślę, że to było z Tobą Nic sobie ucinać nie dam, ale tak mi się wydaje
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 23:08, 24 sie 2015

nicol21 napisał(a)

To nie była żadna wielka dyskusja - bardziej na zasadzie ooo też o tym myślałam,ciekawe jak się go kształtuję. I na serio myślę, że to było z Tobą Nic sobie ucinać nie dam, ale tak mi się wydaje

Prawdą jest, że sama kiedyś zastanawiałam się nad suchodrzewem.
Malgosik 08:34, 25 sie 2015

anka_ napisał(a)
W zasadzie Gosiu to nie wiem czemu nie chcą u mnie rosnąć. Może słonka za dużo? Choć z drugiej strony tak teraz myślę, że Marmalade rosła ładnie ale ruszyła z kopyta dopiero jak przesadziłam ją w bardziej wilgotne stanowisko. Więc może to był problem. Na pewno spróbuję jeszcze raz.

Ja Marmalade rozdzielałam w zeszłym roku i w tym mam już 6 dużych sadzonek.

Faktycznie żurawki lubią podlewanie. Ja to leję codziennie, no ale stale coś nowego sadzę, więc muszę.
Malgosik 08:35, 25 sie 2015

EPODLAS napisał(a)
Małgosiu, rozplenice to wdzięczne trawy. U mnie też się sprawdzają i dzielą się łatwo. Bardzo je lubię a zwłaszcza jak kwitną. Marmelade, to moja ukochana żurawka. Mam ich trochę.

Jeszcze nie dzieliłam rozplenic i nie wiem czy będę, bo w sumie nie mam na nie miejsca w ogrodzie. Chyba pozostanę przy tej jednej sztuce.
Malgosik 08:38, 25 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Fajna ta rabatka przy studni choć żurawki chyba 1 kolorowe tam bym dała i raczej te ciemne. Ale popatrzmy na inne pory roku - jak się będą przewijać.

A gdzieś Ty tyle jeszcze gruntu wykombinowała do obrobienia?! Myślałam, że jużkonczysz!?

Docelowo żurawki mają być jednego gatunku, ale przy studni będą się rozrastać do podzielenia.

Toż jeszcze mam sporo pracy w ogrodzie.
Oprócz tego miejsca w stronę śmietnika mam duży parking, gdzie chyba drzewa będę jeszcze sadzić, no i za domem wąski pasek do obsadzenia.
makkasia 10:21, 25 sie 2015

Moja rozplenica nawet nie myśli o uzbrojeniu się w wyciorki
strasznie póżno zaczyna wyciorkować
Jestem ciekawa Twoich pomysłów na nową rabatę
leon60 13:00, 25 sie 2015

podoba mi się rabata z zawilcami
Mysza 13:54, 25 sie 2015

Gosiu jeżówki śliczne, a do żurawki Marmoladki też się przymierzam.One ponoć dają radę na słońcu.
Znowu robisz rewolucję w ogrodzie.Ja na razie zwolniłam.
Malgosik 14:23, 25 sie 2015

leon60 napisał(a)
podoba mi się rabata z zawilcami

dziękuję
mam nadzieję, że te zawilce kiedyś ładnie zakwitną
Malgosik 14:25, 25 sie 2015

Mysza napisał(a)
Gosiu jeżówki śliczne, a do żurawki Marmoladki też się przymierzam.One ponoć dają radę na słońcu.
Znowu robisz rewolucję w ogrodzie.Ja na razie zwolniłam.

żadne tam rewolucje
powolutku coś robię
muszę ten ogród obsadzić wreszcie z grubsza chociaż
Marmoladkom od dawna się przyglądam i tez liczę na wytrzymałość na słońce, bo kiepsko u mnie z cieniem