Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Makusia 08:55, 15 cze 2016

Ale masz talent do robienia pięknych ujęć! Ślicznie to wszystko wygląda, a hosty przepiękne! "Dorodne"
Malgosik 12:32, 15 cze 2016

Makusia napisał(a)
Ale masz talent do robienia pięknych ujęć! Ślicznie to wszystko wygląda, a hosty przepiękne! "Dorodne"

Dziękuję.
Tak się wczoraj przyglądałam tym funkiom i stwierdziłam, że mi się dużo ładniej rozrosły niż innym osobom, z którymi się nimi podzieliłam. Jednak nie idzie na marne dbanie o rośliny. Przede wszystkim wody potrzebują, no i dobrej gleby. Odwdzięczyły mi się
Makusia 12:38, 15 cze 2016

U mnie w domu rodzinnym rosną przy basenie posadzone i choć w pełnym słońcu, to radzę sobie wyśmienicie. Powiem Ci, że nigdy nie doceniałam funkii- ott takie tam liście. Aż do tego roku- zakochałam się po prostu
Malgosik 13:36, 15 cze 2016

Makusia napisał(a)
U mnie w domu rodzinnym rosną przy basenie posadzone i choć w pełnym słońcu, to radzę sobie wyśmienicie. Powiem Ci, że nigdy nie doceniałam funkii- ott takie tam liście. Aż do tego roku- zakochałam się po prostu

Ja też jestem miłośniczką funkii.
I tak właśnie słyszałam, że jak mają w nogach wodę, to dobrze znoszą słońce, ale nie wszystkie odmiany.
Agatek 13:57, 15 cze 2016

Małgosiu piękne kropelki na roślinkach
ren133 14:06, 15 cze 2016

Malgosik napisał(a)

Ja się zastanawiam właśnie jak to będzie wtedy.
Raczej na tyłkach nie usiedzimy i będziemy coś dzielić, przesadzać, dosadzać.

A ja myślę, że przyjdzie w końcu taki czas, że tylko będziemy podziwiać, ewentualnie pozostanie nam walka z chwastami i dokarmianie roślin ... no i oczywiście eMowi trawnik pod opiekę zostawię
anka_ 14:09, 15 cze 2016

Małgosiu a nie masz przy hostach problemu z nornicami? Bo mi zeżarły połowę, reszta wegetuje w donicach.
Deszczu zazdroszczę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ren133 14:10, 15 cze 2016

Malgosik napisał(a)

i zapowiada się duża rozplenica

a jaka to?
ren133 14:13, 15 cze 2016

Malgosik napisał(a)

Ależ śliczną masz ta stipę
Malgosik 19:51, 15 cze 2016

anka_ napisał(a)
Małgosiu a nie masz przy hostach problemu z nornicami? Bo mi zeżarły połowę, reszta wegetuje w donicach.
Deszczu zazdroszczę.

Znowu dziś lało.
Narazie tylko 1 nornica się pojawiła i to w innej części działki. Oddziela ją parking. Raz mi zjadła liliowce. Liczę na okoliczne koty.