Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

Efffa 21:51, 22 kwi 2015

hm konsekwenta?chyba nie uda sie to.Dziś sie wszyscy na mnie uwzieli i chcą widziec cisy, a ja mam tylko 2 małe patyki cisów, gdyz pomysł zrodził sie w zimie, ale od zimy duzo sie zmieniło i juz mam nowe załozenia,wiec mój tytuł jest mylący, pospieszyłam sie.Choć napewno cisy bedą w ogrodzie ale nie w takich ilosciach jak planowałam na początku.
Intrygujesz Twoim ogrodem, wrzuć fotki, pewnie przesadzasz z tym ze masz kociokwik i załoze się ze masz pięknie,No ale kasy na ogrodników to napewno poszło duzo, ja tez załuje ze tu tak późno sie znalazłam, rabaty z pierwszych stron są całkowicie do przeróbki, a ze 2 dni tem wstawiłam zdjecia tarasu i przy nim mam nadzieje nie popełnic zadnych błędów
magdaw 22:42, 22 kwi 2015

Ewelina ale walczysz ja w sobotę jestem umówiony w Bielsku z panem na wielkie zakupy juz nie mogę się doczekać a czy w naszej okolicy znalazłaś cis? Ja mam problem potrzebuje takiego na żywopłot. Zajrzyj do mnie po weekendzie mam nadzieje ze się ruszy..
Efffa 22:50, 22 kwi 2015

Magda zazdroszcze zakupów, nie zapomnij się pochwalić. na żywopłot tu na O. radzą chyba ten zwykły cis, zajrzę , oczywiscie ze zajrzę.
lindsay80 22:55, 22 kwi 2015

anna_p_k napisał(a)

Klon CRIMSON KING o taki kolor jak tego kolonu no ale on nie jest kulisty

Zobacz u AnyArt przy furtce ma dwa drzewa o zabarwieniu bordowym i takim prawie kulistym kształcie, tylko nie pamiętam, co to za okazy - trzeba by było ją podpytać...
KasiaW76 11:12, 23 kwi 2015

Ewelinko , masz jakieś konkretne cisy na uwadze jakie będziesz wdrażałam do ogrodu? Mi się podoba pokrój cisa hilli, hicksii.... od frontu zapewne któreś z tych zagoszczą. Musze jeszcze wyłapać różnice .
KasiaW76 11:14, 23 kwi 2015

Ewelinko no bo mnie ta Twoja stopka męczyła
Efffa 11:17, 23 kwi 2015

hejka!zaraz odpisze o cisach
Stopka?ja znowu nie czaję
hexa 11:25, 23 kwi 2015

Hej Ewelina, dopiero teraz wyczytałam w Twoim wątku, ze zrezygowałaś z katalp. A ja właśnie mam, wzdłuż ogrodzenia frontowego, dopiero w zeszłym roku wsadzone, wiec nie wiem jak sie będą zachowywały. Może powiem coś niemodnego na ogrodowisku, ale nie za bardzo rozumiem zachwytu nad cisami. Tj. jako roślinki - ładne, trwałe, dajace się formować, ale trujące, zwłaszcza jak sie ma małe dzieci, a czerwone kuleczki zachęcają do zrywania. Ja też mam 3 cisy, ale w miejscu, gdzie dzieciaki raczej nie powinny wchodzić.
Efffa 11:30, 23 kwi 2015

Kasiu, napewno bede mieć cis farmen, którego będę robiła w kulki, napewno elegantisima i Wojtek-ale ten mi sie podoba tylko jak jest mały, Dawida tez bym chciała,ekrany chciałam z hilli lub hiccsi, ale hilli wolno rośnie a na hicsi nie podobają mi sie te owoce, ale podobno na hilli tez są owoce, a napewno nie będę mieć cisów na pniu, bo mi sie nie podoba cena.Ale raczej na ekran wybiore hilli, i napewno nie bede kupowac wielkich roślin z takiego samego powodu jak Ty, wiem ze wieksze robi wrażenie ale ja sie nie scigam z nikim na ogrodowisku, tak jak Ty za kilkadziesiąt lat bede mogła marzyc dopiero o wielkich egzemplarzach.
Efffa 11:39, 23 kwi 2015

hexa napisał(a)
Hej Ewelina, dopiero teraz wyczytałam w Twoim wątku, ze zrezygowałaś z katalp. A ja właśnie mam, wzdłuż ogrodzenia frontowego, dopiero w zeszłym roku wsadzone, wiec nie wiem jak sie będą zachowywały. Może powiem coś niemodnego na ogrodowisku, ale nie za bardzo rozumiem zachwytu nad cisami. Tj. jako roślinki - ładne, trwałe, dajace się formować, ale trujące, zwłaszcza jak sie ma małe dzieci, a czerwone kuleczki zachęcają do zrywania. Ja też mam 3 cisy, ale w miejscu, gdzie dzieciaki raczej nie powinny wchodzić.

Tak jako roslinki są ponadczasowe, a ja tez sie boję tych owoców, tzn mam dzici (6 i 11 lat)i wiedzą ze tego sie nie je, a mimo to, sie ich boję i nie podobają mi sie owoce.Ja napisałm Kasi ze nie bede miec cisów na pniu ze wzgledu na koszt, ale w duzej mierze tez dlatego ze w duzo ogrodach są na O.i nie za bardzo chce kopiowac, bo ja czuje ze mój ogród ma być mój, z mojej ręki a nie dlatego ze w innych ogrodach są. Ja nie uwazam ze powiedziałs cos niemodnego, kulki i stozki juz tez mnie przerazają i u nie każdego muszą pasowac, ale u mnie beda bukszpany bo ja je poprostu uwielbiam od małej dziewczynki i te co u mnie są to są mojej produkcji, gdy byłam mała poprostu powsadzałam do ziemi i zapomniałam i takie coś urosło i mam do nich sentyment.
Co do katalp to rzeczywiście wszyscy je odradzali prócz Magdy, ze późno wypuszczają, ze wyglądaja na zmarzniete, a ja własnie wczoraj oglądałam katalpy przy drodze w rewirze Kasi i były poprostu piękne, a kwiecień dopiero jest, ale jednak sie nie skuszę i bedą wiśnie umbraculifera