Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Jana 18:11, 30 sty 2016

Czy będziesz siała czarne pomidory? Miałaś je kiedyś? Ciekawa jestem ich smaku, zainspirowałaś mnie paprykami, może też wysieję? Nigdy nie próbowałam
ryska 15:56, 31 sty 2016

Aniaaa napisał(a)
Reniu jakie energetyczne kolory,aż chce się ciepełka i słońca
Czytam,że wyjazd udany czyli akumulatory naładowane.To super,będzie co wspominać

U mnie plany wiosenne to raczej pielęgnacja tego co już jest w ogródku.Dosadzę jedynie trawy co przywiozłam,na razie są w przechowalniku.Wiosną będzie sporo cięcia by ograniczyć co nieco.Zaplanowałam kącik ogrodnika bo chodzi to za nami już jakiś czas.Tadek zrobi porządny stół ogrodnika z miejscem na doniczki i moje przydaśki podręczne potrzebne do flancowania,przesadzania.Czyli sporo półek musi być Chciałabym też na ścianie blisko stołu ozdobnego wodnika z kranem.Plany są,czekamy na wiosnę

Ciekawe jakie pomidorki będziesz mieć.Brzmi smacznie Szklarenka też by się przydała u nas,warzywniak spory.Ale na razie kącik ogrodnika,potem zobaczymy.

Hej Aniu, masz rację akumulatory naładowane, widoki na długo zapadną w pamięci
Szklarenka już prawie na 100% powstanie. Z tego powodu będę musiała przesadzić w pierwszym możliwym terminie kilkanaście szałwii lekarskich i jarmuż oraz pietruszkę. Przesadzę to na ....różankę i jak się uda pozwolę zakwitnąć ale nie wydać nasiona. Och jak ja lubię takie kombinacje Pomidorki będą i czarne i bawole serca i np. san marzano, bo chcę suszyć jak najwięcej. Reszta to ciekawostki np ananasowy czy syberyjskie.
Ten wodnik z kranem mnie bardzo zaciekawił. Wiem, że chcesz mieć jak najbliżej stołu wodę ale pewnie będzie miał charakterystyczną dla Twojego ogrodu oprawę.
Oj byle do wiosny a tymczasem cieszą żurawki. Moje wyglądają świeżo, mróz nie zrobił na nich wrażenia.
lime marmalade

marmalade od Ivvvonki

moja stara nie znam nazwy
ryska 16:00, 31 sty 2016

też nie znam nazw

melting fire

Ładnie się przeplatają z runianką japońską.
ryska 16:02, 31 sty 2016

Jana napisał(a)
Czy będziesz siała czarne pomidory? Miałaś je kiedyś? Ciekawa jestem ich smaku, zainspirowałaś mnie paprykami, może też wysieję? Nigdy nie próbowałam

Będę siała black cherry. Mam zamiar hodować je w donicach do góry nogami Nigdy ich nie miałam ale słyszałam, że są przepyszne.
A tymczasem czosnki
ryska 16:04, 31 sty 2016

I król dzisiejszego przedogródka
Piękny jest cały mur ale ja jak zwykle z bliska.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Zaglądających
anka_ 16:48, 31 sty 2016

ryska napisał(a)
Mam zamiar hodować je w donicach do góry nogami
Renato a uprawiałaś już tak wcześniej?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 16:57, 31 sty 2016

ryska napisał(a)

Będę siała black cherry. Mam zamiar hodować je w donicach do góry nogami Nigdy ich nie miałam ale słyszałam, że są przepyszne.
A tymczasem czosnki

A czyli u Ciebie też już czosnki na wierzchu, bo już się zmartwiłam , że moje za wcześnie i zmarzną
Mchy cudowne
ryska 18:24, 31 sty 2016

anka_ napisał(a)
Renato a uprawiałaś już tak wcześniej?

Nie, jeszcze nie
ryska 18:27, 31 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

A czyli u Ciebie też już czosnki na wierzchu, bo już się zmartwiłam , że moje za wcześnie i zmarzną
Mchy cudowne

Dziękuję.
Te czosnki są już od dawna na wierzchu. A jakie piękne różyczki rozchodników okazałych są. Mam wrażenie, że one urosły podczas tej zimy, bo jesienią były dużo mniejsze. Zdjęć z dzisiaj rozchodnika niestety brak.
Jana 19:17, 31 sty 2016

ryska napisał(a)

A tymczasem czosnki
nie mogę tego sobie wyobrazić