Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nallar 23:09, 05 lis 2016

jankosia napisał(a)

A wiesz co? Pewnie będę jedyna i zaraz mnie pogonią ale co mi tam Studnia w takiej wersji jak jest mi się podoba. Byle zamienić płytę na dechy. Masz taki wiejski w klimacie ogród i studnia tak jak teraz jest wygląda bezpretensjonalnie, ot tak. Moim skromnym zdaniem właśnie super pasuje do nasadzeń, płotku, czajniczka na niej... I w ogóle jest na swoim miejscu <3

Monika, nastawiona byłaś na "bicie" a tu niespodzianka. Jestem tego samego zdania.
yolka 08:59, 06 lis 2016

jankosia napisał(a)

A wiesz co? Pewnie będę jedyna i zaraz mnie pogonią ale co mi tam Studnia w takiej wersji jak jest mi się podoba. Byle zamienić płytę na dechy. Masz taki wiejski w klimacie ogród i studnia tak jak teraz jest wygląda bezpretensjonalnie, ot tak. Moim skromnym zdaniem właśnie super pasuje do nasadzeń, płotku, czajniczka na niej... I w ogóle jest na swoim miejscu <3

Podpisuję się obiema rękami, w żadnym wypadku nie oklejaj jej jakimś klinkierem itp.
Kolory lata ech... a jeszcze tyle trzeba czekać
ryska 10:05, 06 lis 2016

jankosia napisał(a)

Też mam takie zdanie, ma swój urok i lubię ją. Estetyka tylko do zmiany i tak jak mówisz na dechy albo tak jak chodzi mi po głowie założyć konstrukcję i obsadzić ją rojnikami i rozchodnikami. Żeby się aż wylewało od kwiatów z tej studni
ryska 10:05, 06 lis 2016

Nallar napisał(a)

Monika, nastawiona byłaś na "bicie" a tu niespodzianka. Jestem tego samego zdania.

Ja też
ryska 10:07, 06 lis 2016

yolka napisał(a)

Podpisuję się obiema rękami, w żadnym wypadku nie oklejaj jej jakimś klinkierem itp.
Kolory lata ech... a jeszcze tyle trzeba czekać

Żadnych klinkierów i malowań nie będzie, tu tylko dekiel do wymiany
Byle do marca Jolu
tulucy 15:12, 06 lis 2016

Zdjęcia jak zwykle pięknie było ... A skoro ma być więcej miejsca na pięknie, to 3mam kciuki za powodzenie planów. Studnia plus drewno - też jestem za...
ryska 16:58, 06 lis 2016

tulucy napisał(a)
Zdjęcia jak zwykle pięknie było ... A skoro ma być więcej miejsca na pięknie, to 3mam kciuki za powodzenie planów. Studnia plus drewno - też jestem za...

Jak się uda to i pewnie jakąś nową różyczkę przygarnę
Dzięki za głos w sprawie studni, tak myślę nad tymi rojnikami i rozchodnikami ale w sezonie studnia cała pokryta jest powojnikami i to akurat mi się bardzo podoba. Może nie kombinować tylko zmieniać ewentualne dekoracje na deklu drewnianym ( teraz czajnik czerwony z rojnikami stoi)
jankosia 17:03, 06 lis 2016

No to mi ulżyło Uff Bo już się bałam że jakieś mega konstrukcje pod te rojniki będziesz robić a potem przemalowanie studni i inne niepotrzebne rzeczy, ale widzę że masz łeb na karku Wiesz w czym fajnie by wyglądały? W takiej starej brytfannie do pieczenia z rączkami Blaszanej albo emaliowanej... No nie wiem, takie rzeczy najtrudniej znaleźć - trza się nachodzić Albo nawet w płaskiej miednicy Wykopałam parę takich skarbów u siebie, a że regularnie pogłębiam zakopany kiedyś przez kogoś rów to pewnie jeszcze trochę znalezisk będzie Nie wiem co ludzie mają w głowach żeby samemu rowy zasypywać i to jeszcze śmieciami wrrr...
ryska 17:29, 06 lis 2016

jankosia napisał(a)
No to mi ulżyło Uff Bo już się bałam że jakieś mega konstrukcje pod te rojniki będziesz robić a potem przemalowanie studni i inne niepotrzebne rzeczy, ale widzę że masz łeb na karku Wiesz w czym fajnie by wyglądały? W takiej starej brytfannie do pieczenia z rączkami Blaszanej albo emaliowanej... No nie wiem, takie rzeczy najtrudniej znaleźć - trza się nachodzić Albo nawet w płaskiej miednicy Wykopałam parę takich skarbów u siebie, a że regularnie pogłębiam zakopany kiedyś przez kogoś rów to pewnie jeszcze trochę znalezisk będzie Nie wiem co ludzie mają w głowach żeby samemu rowy zasypywać i to jeszcze śmieciami wrrr...

Nie martw się, ja bardzo naturalna W domu mam deski sosnowe lite na podłodze, drzwi wszystkie sosnowe przez stolarza (Tatę) robione. Lite drewno i naturę cenię w życiu wysoko. I recykling. Te moje czajniki z lasu przyniosłam. Takie wykopaliska mnie nie dziwią, wpadłam kiedyś w dół do którego ludzie wsypywali tłuczone szkło!!! mam mega bliznę na nodze.
Wiosna zapowiada się u mnie kwitnąco
jankosia 17:38, 06 lis 2016

Ech, pozazdrościć tylko mi zostaje Mam w domu wszystko czego nie lubię Tak wyszło, ale człowiek żyje nadzieją że kiedyś uda się to wszystko wymienić. Dom najlepiej hi hi

Na szkło jeszcze nie wpadłam (pojedyncze butelki się nie liczą), ale tyle zwojów papy co wykopałam to może by na pokrycie niewielkiego dachu starczyło Ale fajny czajniczek wykopałam i niebieską miskę którą zostawiłam i widzę że ptaki korzystają Płaszcz też się trafił - w całkiem niezłym stanie się zachował - prawie takim jak beret I dużo dużo mogłabym jeszcze wymienić. A tyle jeszcze przede mną