Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 18:19, 06 lis 2016

Oj dom też bym wymieniła na malutki z wielkim ogrodem
Jeszcze słówko odnośnie projektowania. Śledzę Renaty wątek i Twoje pomysły i propozycje dla Niej. Mój ogródek z zupełnie innej beczki a Ty świetnie potrafisz wczuć się we właściciela, docenić co lubi i na czym mu zależy.
Brawo i dziękuję
Brakuje jednak Twojego wątku tutaj.
jankosia 19:38, 06 lis 2016

Buuuu, smutno zabrzmiało A przecież ja jestem, to tu, to tam, ale jestem cały czas i podglądam wasze działania A jak ktoś zapierdziela do przodu to jeszcze i mnie to motywuje No, chyba że zapierdziela za szybko to wtedy kawka, papierosek i siadam sobie ponierobić nic
ryska 20:21, 06 lis 2016

Monika miałam na myśli tylko to, że zobaczyłabym bezpośrednio na Twoim wątku zagospodarowaną wanienkę albo inne ciekawe przydaśki. Ewentualnie mega wypasiony nowoczesny ogród a tak to pozostaje mi sobie wyobrazić
Wiem, że trochę jest go na blogu. Ale wątki tutaj mają luźniejszą formułę jednak
jankosia 20:35, 06 lis 2016

Oj przydasiów to u mnie aż za nadto Za to zagospodarowanych miejsc wciąż tak mało :'( Wydaje mi się że tyle robię, tyle nowych miejsc i tyle roślin. Ciągle coś kupuję i rozmnażam a do zrobienia ciągle więcej niż mniej- ja nie wiem jak to się dzieje. Przecież to nie fair No i finanse- wiadomo, można mieć wizję ale na realizację trzeba poczekać
A wiesz , mi się podobają w zasadzie wszystkie ogrody. Mogłabym mieć i wiejski i nowoczesny, pełen przepychu i minimalistyczny. Wszystko zależy od otoczenia i architektury- i tu dopatruję się przyczyn nędznych ogrodów. Widzę po sobie że nędzna architektura powoduje najwięcej problemów przy tworzeniu ogrodu Takie przemyślenia tylko
ryska 21:19, 06 lis 2016

O to widzę pewne podobieństwo co do nastrojów i stosunku do architektury wokół
Dlatego ja wzięłam sobie za cel pokolorować ten betonowy świat.
zoja 21:19, 06 lis 2016

Renata cała zima na wymyślanie studni
będzie bajka
tulucy 00:24, 07 lis 2016

Wiem, że będę kombinować teraz, moźe za bardzo, ale jak przeczytałam o powojnikach przy studni, to mi się od razu skojarzyły stare studnie z korbą, takie z daszkiem, u pradziadka na wsi taka była...

ryska 18:10, 08 lis 2016

zoja napisał(a)
Renata cała zima na wymyślanie studni
będzie bajka

ee to tylko wymiana dekla
ryska 18:26, 08 lis 2016

tulucy napisał(a)
Wiem, że będę kombinować teraz, moźe za bardzo, ale jak przeczytałam o powojnikach przy studni, to mi się od razu skojarzyły stare studnie z korbą, takie z daszkiem, u pradziadka na wsi taka była...

Te powojniki z roku na rok są coraz większe i niedługo to studnię zarosną i nie będzie jej w ogóle widać
U moich rodziców jest taka studnia jak w Twoim opisie, dla mnie lepszy widok z tymi powojnikami jednak. Kiedyś myślałam żeby dać płaski dekiel i hydrant stary zamontować. Ale już mi się odwidziało.
W sumie to ta studnia jest zbędna ale starszyzna mówi, że w razie "w" będzie skąd czerpać wodę. Tylko, że wody w niej nie ma a raczej śmieci, tona żołnierzyków z plastiku i inne zabawki.
ryska 10:59, 10 lis 2016

27 października (str.440) wyrwałam pomidorowe badyle.
Zielone wtedy owoce zostawiłam na parapecie aby doszły. Sukcesywnie nabierały koloru i były pożerane przez domowników. Smak gorszy u tych mięsistych u tych soczystych taki sam jak wcześniej.
Cieszę się, że nie przerobiłam ich po zerwaniu na sałatki z zielonych pomidorów. W zasadzie wyrzuciłam tylko 3 sztuki, bo wyszła pleśń przy ogonku. Reszta super. Papryczki też dojrzewają na parapecie.