Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:48, 18 lip 2017

Na koniec róże i dzwonek od Ewy-Nallar, którego obcięłam a on wypuścił nowe kwiatki
Miłej nocki
Ascot

Geoff Hamilton
AnnaCh 22:56, 18 lip 2017

A ja dziś wygrzebałam z doniczek
Obiorę jutro.
Reniu, a czy te malutkie przybyszowe też oczyściłaś? I będziesz je sadzić?
ryska 09:47, 19 lip 2017

Aniu ja wyciągnęłam swoje w czerwcu i tak leżały do wczoraj, łącznie z korzonkami, łodygami i ziemią. Wszystkie oczyściłam. Małe będę sadzić do skrzynek w dobrej ziemi, to są te Negrita Double i City of Vancouver. W pierwszym roku były piękne, teraz zakwitło parę sztuk ale utworzyło się znów dużo maluchów.

Pogoda dziś zaskakująca, bo nie ma upału a leje deszcz.
Dziś przyjdą moje nowo zakupione szałwie do donicy w kąciku wypoczynkowym. Mokra ziemia będzie dobra do sadzenia
Makusia 10:02, 19 lip 2017

Reniu dziękuję za porcyjkę zdjęć z płotkiem No tak już mam, że podopobają mi się takie sielsko-romantyczne klimaty Takie liryczne są i spokój wprowadzają, mimo, że nie są ani od linijki, ani równej wysokości. Mają w sobie "to coś"
gosika67 10:12, 19 lip 2017

Witaj Reniu dzięki za porcję kolorów, ucieszyłam oko.
Też mam różę Ascot, kupiłam w tym roku na ODR, ale ma dopiero pąki.Płotek fajnie się odbija na tle roślin.Roślinki mamy podobne.
ryska 12:53, 20 lip 2017

Makusia napisał(a)
Reniu dziękuję za porcyjkę zdjęć z płotkiem No tak już mam, że podopobają mi się takie sielsko-romantyczne klimaty Takie liryczne są i spokój wprowadzają, mimo, że nie są ani od linijki, ani równej wysokości. Mają w sobie "to coś"

Jak zawsze to ładnie opisałaś, że człowiek może dodać tylko kropkę na końcu.
Miłego
ryska 13:04, 20 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj Reniu dzięki za porcję kolorów, ucieszyłam oko.
Też mam różę Ascot, kupiłam w tym roku na ODR, ale ma dopiero pąki.Płotek fajnie się odbija na tle roślin.Roślinki mamy podobne.

Hej Gosiu, cieszą mnie Twoje odwiedziny.
Z Ascot mam problem przy robieniu zdjęć ale to piękna róża.
Płotek chroni i zdobi i o to mi chodziło

Mam parę róż wielkokwiatowych, które są stare a kwitną tylko paroma kwiatkami. Chyba je wykopię a wsadzę jakieś blade różowe bez przerwy kwitnące o wysokości około 120 cm.
Muszę poszukać czy jakieś spełniają te kryteria. A może Wy macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję za pomoc
Milka 13:17, 20 lip 2017

Jednak biel bardzo podkreśla urodę roslin
agapant 13:56, 20 lip 2017

ryska napisał(a)

Mam parę róż wielkokwiatowych, które są stare a kwitną tylko paroma kwiatkami. Chyba je wykopię a wsadzę jakieś blade różowe bez przerwy kwitnące o wysokości około 120 cm.
Muszę poszukać czy jakieś spełniają te kryteria. A może Wy macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję za pomoc

Jak mogę zasugerować, ST. SWITHUN jest piękna, kwitnie bardzo obficie nawet w powtórce, jest zwartym krzakiem bardzo regularnym. Przynajmniej u mnie taka jest. Ach i bardzo zdrowa.
ryska 22:31, 22 lip 2017

Dzięki Aga za propozycję, przyjrzę się tej róży jak wrócę do domku pod koniec przyszłego tygodnia
Tymczasem pozdrawiam gorąco