Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nallar 18:32, 12 lip 2017

ryska napisał(a)
Zgadzam się, jestem mistrzyni upychania. Proszę też zauważyć, że nie mam ani jednej tui, tylko forsycję wielopniową po siatce, płotku i ścianach pną się powojniki, hortensje pnące, wiciokrzewy, strumyk jest przyklejony do ściany budynku gospodarczego, nie mam trawnika.
Pies jest szczęśliwy. Ludzie którzy mieszkają za nami są normalni i go uwielbiają.
Wyciszył się i już tak bardzo negatywnie nie reaguje na sąsiada obok.
W kojcu spędza 8 godzin dziennie oprócz niedzieli, bo w niedzielę jest na podwórku cały dzień.
Miłego

A tak, przypomniałam sobie pisałaś że psiak polubił sąsiadów. Normalni ludzie to i pies zachowuje się normalnie.
gobasia 18:44, 12 lip 2017

podziwiam ...tak wszystko schludnie i ladnie ...i miejsce dla pieska też sie znalazlo
Jana 18:48, 12 lip 2017

Ale plan to zrobiłaś fachowo...no faktycznie jak się zastanowić to nie widać na fotkach trawnika..

I bez żadnej tuji?oddam choć jedną a mam ponad setkę
ryska 20:38, 12 lip 2017

anka_ napisał(a)
O rany... szczęka opada... Cały czas byłam przekonana, że masz ok pół ha ogród. Niesamowita jesteś.... Kurczę... zwaliłaś mnie z nóg....

Tak sobie myślę, że gdybym miała pół hektara to byłby tam staw, duże drzewa, mnóstwo kwitnących krzewów, aleja brzozowa, łąka kwietna i trochę większa różanka Trawnika mogłoby nie być
Teraz każdy metr ma swoje przeznaczenie
ryska 20:41, 12 lip 2017

Kokesz napisał(a)
Reniu, teraz dopiero jak zobaczyłam plan ogródka i Twoją wizytówkę, to widzę, że faktycznie ogródek jest niezbyt duży, ale za to dobrze rozplanowany
Wszystko w nim masz i kącik wypoczynkowy i warzywnik i szklarenkę i nie musisz kosić trawnika

Na wizytówce dostrzegłam taką roślinę, czy o kłosowiec?

Ewa już odpowiedziała, zapomniała dodać, że to od niej
Super roślinka, bardzo się sieje i w tym roku miałam las kłosowca ale poradziłam sobie. Mam też jedną sadzonkę takiego o seledynowych listkach ale on mi się nie wysiał.
ryska 20:51, 12 lip 2017

Ewa dokładnie tak, nowe środowisko i stres u psa minął
O Basiu z tym schludnie i ładnie u mechanika co zwozi sprzęt i upycha po kątach to niemożliwe. To tylko na kartce tak wygląda. Teraz np. jest podstawiona pod stodołę przyczepka i pakowany jest złom. Najwyższy czas pożegnać stare rupiecie.
Jana fachowy to ja papier użyłam "Trawa" przerasta tylko w koleinach we wjeździe, bo nie mamy utwardzonego.
Tuje się fajnie obcina, kawałek temu cięłam u siostry ponad 100m. Oni mają 650 drzewek i ze 20 kulek bukszpanowych i żadnych kwiatów oprócz balkonowych.
Jak to dobrze, że mamy wybór

Joku 20:54, 12 lip 2017

Wyobraziłam sobie to wszystko na mojej działce bo powierzchnię mam podobną (50 m więcej). Ciasno mi się zrobiło , ale masz tyle powierzchni pionowych do wykorzystania i tyle fajnych zakątków. A ja mam tylko kawałek ściany bo reszta albo wybrukowana albo ganek albo taras. Nie mogę poszaleć w pionie.
ryska 21:00, 12 lip 2017

Wykopałam dziś czosnek, który sadziłam jesienią. Super sprawa, posadziłam jedną główkę a mam 11

Zakwitła Queen Elizabeth

Rozwar

Powojnik Krakowiak
Źle go poprowadziłam, za rok poszczególne gałązki przyczepię poziomo. Stworzy jednolitą zieleń i kwiaty też będą niżej.

ryska 21:08, 12 lip 2017

Joku napisał(a)
Wyobraziłam sobie to wszystko na mojej działce bo powierzchnię mam podobną (50 m więcej). Ciasno mi się zrobiło , ale masz tyle powierzchni pionowych do wykorzystania i tyle fajnych zakątków. A ja mam tylko kawałek ściany bo reszta albo wybrukowana albo ganek albo taras. Nie mogę poszaleć w pionie.

Dokładnie Jolu, wszędzie mam ściany i siatkę, aż się prosi, żeby to porosło roślinami
Hortensja Bobo w donicy w kąciku wypoczynkowym. Na razie ma limonkowe kwiaty.

AsiaK_Z 21:15, 12 lip 2017

Czosnek świetnie wygląda po wykopaniu mój rozleciał się na pojedyncze ząbki