Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

BasiaLT 22:23, 29 cze 2018

Jakie cudo!!! Szał po prostu.
ryska 21:22, 02 lip 2018

Dziękuję Basiu
marba 21:25, 02 lip 2018

Renatko, jeszcze raz wielkie dzięki za miłe spotkanie i cudne fotki, którymi ozdobiłaś mój wątek. Buziaki.
ryska 21:39, 02 lip 2018

marba napisał(a)
Renatko, jeszcze raz wielkie dzięki za miłe spotkanie i cudne fotki, którymi ozdobiłaś mój wątek. Buziaki.

Basiu cały czas nie mogę wyjść z podziwu jak wielki teren obrabiasz i jak Ci to doskonale wychodzi. Piękny, niepowtarzalny ogród tworzysz.

Cieszę się, że zdjęcia sprawiły Ci radość buziaki
Takiego ptaszora koniecznie muszę kupić

Nallar 22:02, 02 lip 2018

Zadowolona jesteś ze zmian jakich dziś dokonałaś?

Testowałaś transfer?
marba 22:05, 02 lip 2018

Renatko, dzięki za miłe słowa. Twoje fotki sprawiły mi wielką radość, bo mój ogród na nich jakby trochę wypiękniał.
Ten ptaszor to chyba paw. Sprawdzę czy są jeszcze w sprzedaży.
Gruszka_na_w... 22:15, 02 lip 2018

Ależ bujne te hortensje. Budzą respekt. O pysznogłówce cytrynowej nie wiedziałam. Wygląda bardzo zwiewnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 22:20, 02 lip 2018

Nallar napisał(a)
Zadowolona jesteś ze zmian jakich dziś dokonałaś?

Testowałaś transfer?

Ograniczyłam bergenię, bo rośnie u mnie jak chwast.
Wywaliłam takiego iglaczka, którego przerabiałam na bonzaja ale mi zupełnie nie pasował.
Przesadziłam kwitnące tawułki spod świerka srebrnego w miejsce bergenii.
Wzdłuż murku z lewej strony wsadziłam tak jak po prawej te same hosty.

Wypieliłam chwasty wzdłuż podjazdu i siatki. I tak nie widać efektu, bo za siatką są nie chwasty a chwaściory.

Czy jestem zadowolona? Tak kilka godzin na szpadlu a potem płatna rehabilitacja uświadomiły mi, że mam tyle ziemi ile jestem w stanie sama obrobić.

Transfer nie przetestowany. Nie mam jeszcze skarbonek i preparatu. Są w drodze.
ryska 22:30, 02 lip 2018

marba napisał(a)
Renatko, dzięki za miłe słowa. Twoje fotki sprawiły mi wielką radość, bo mój ogród na nich jakby trochę wypiękniał.
Ten ptaszor to chyba paw. Sprawdzę czy są jeszcze w sprzedaży.

Bardzo proszę o namiary w prywatnej wiadomości
A ogród jest piękny i bez zdjęć.
ryska 22:37, 02 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ bujne te hortensje. Budzą respekt. O pysznogłówce cytrynowej nie wiedziałam. Wygląda bardzo zwiewnie.

Tak, dobry rok dla nich, plus wspomaganie hektolitrami wody z konewki.

Pysznogłówkę cytrynową miałam w ubiegłym roku na rabacie ziołowej, przylegającej do szklarni. W tym roku zmieniłam miejscówkę, przesadziłam hyzop, oregano, zasadziłam sadzonki kapusty ozdobnej. Wysiałam pomiędzy nasiona czarnuszki, bazylii i pysznogłówki cytrynowej. Bazylia i pysznogłówka nie miały szans. Kapusta i czarnuszka zawładnęły każdym milimetrem ziemi.
Mam nasiona, więc za rok do mnie wróci Warto ją wysiać, lepiej do doniczki wczesną wiosną i wsadzić gotowe sadzonki. Dorosła roślina jest raczej ociężała niż zwiewna, pokłada się od nadmiaru kwiatów i z racji na wysokość.