Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Celina 19:49, 21 mar 2012

Aniu a kiedy przesadzasz rh? po przekwitnięciu?
I jeszcze jedno przycinałaś rh? mój największy ma brzydki pokrój.jakiś taki rzadki jest ,byle jaki.
laurowisnia 10:11, 22 mar 2012

Alino doczytałam, że chcesz posadzić Emelie w przedogródku, ja ją wyeksmitowałam ze swojego, nie chcę Cię zrażać do niej, ale u mnie nie spełniła oczekiwań. Mam trochę pnących róż, ale tą jedną oddałam znajomej do dużego ogrodu. Ładnie wyglądała jak zakwitła pierwszy raz, później kwitła skąpo, wytwarzała masę gałązek z małymi zielonymi liśćmi, a tak na początku jesieni łysiała, chociaż nie miała czarnej plamistości. Takie jest moje doświadczenie z tą różą, może u Ciebie się lepiej sprawdzi.
wanda7 18:17, 22 mar 2012

Ja myślę, że dana odmiana róż rośnie i kwitnie inaczej w różnych ogrodach. To kwestia ziemi, klimatu, nawozów, stanowiska i mnóstwa innych rzeczy. Najlepiej przekonać się samemu. Ja kupiłam to, co mi się najbardziej podobało, a potem najwyżej będzie eliminacja

Alina, dzięki za radę, żeby korę zruszyć w celu wydobycia na wierzch grzyba. Nie wpadłabym na to
alinak 21:49, 22 mar 2012

Celina napisał(a)
I jeszcze jedno przycinałaś rh? mój największy ma brzydki pokrój.jakiś taki rzadki jest ,byle jaki.

Celinko generalnie RH, przycina się po przekwitnięciu. .a przesadzałam teraz , choć jest tez szkoła że po przekwitnięciu sie przesadza . przesadzałam też kiedyś i tak i tak . mnie się wydaje że najważniejsze dobrze przygotować podłoże i obkopać większą bryłę z korzeniami żeby się nie obsypała ziemia ,
alinak 21:51, 22 mar 2012

laurowisnia napisał(a)
Alino doczytałam, że chcesz posadzić Emelie w przedogródku, ja ją wyeksmitowałam ze swojego, nie chcę Cię zrażać do niej, ale u mnie nie spełniła oczekiwań. Mam trochę pnących róż, ale tą jedną oddałam znajomej do dużego ogrodu. Ładnie wyglądała jak zakwitła pierwszy raz, później kwitła skąpo, wytwarzała masę gałązek z małymi zielonymi liśćmi, a tak na początku jesieni łysiała, chociaż nie miała czarnej plamistości. Takie jest moje doświadczenie z tą różą, może u Ciebie się lepiej sprawdzi.

Agatko mam nadzieję że u mnie będzie piękna ....a jak nie to pani podziekujemy. bedzie miała słoneczne stanowisko
alinak 21:52, 22 mar 2012

Alina, dzięki za radę, żeby korę zruszyć w celu wydobycia na wierzch grzyba. Nie wpadłabym na to

sama wymyśliłam i się sprawdza
Celina 11:01, 23 mar 2012

alinak napisał(a)

Celinko generalnie RH, przycina się po przekwitnięciu. .a przesadzałam teraz , choć jest tez szkoła że po przekwitnięciu sie przesadza . przesadzałam też kiedyś i tak i tak . mnie się wydaje że najważniejsze dobrze przygotować podłoże i obkopać większą bryłę z korzeniami żeby się nie obsypała ziemia ,

No to w tym roku ciachnęJa już przesadzałam rh dokładnie tak jak pisałaś.Stracił trochę listków i właśnie temu zrobię postrzyżyny
AniaDS 21:52, 25 mar 2012

Alinko, zamówiłaś piękne róże , bardzo będę ciekawa, jak Ci się spiszą. Szczególnie Larissa bo bardzo mi się podoba. A Aloha czyja? Boernera czy Kordesa?
Zuza 22:02, 27 mar 2012

no pięknie- ja sadzę, sadzę i chucham żeby mi jałowce jak najszybciej jak największy obszar zarosły a Ty tniesz i tniesz i tniesz No ale równowaga w przyrodzie być musi
Bardzo jestem ciekawa Twoich róż- ja na razie powiedziałam STOP- jak wymyślę nowe miejsce na nowe róże to znowu zaszaleję.
Pięknie u Ciebie- naprawdę cudnie!
Sebek 22:10, 30 mar 2012

A co tu tak cicho - puk puk

Kwitnie Ci już coś? Bo u mnie krokusy już padają powoli