To już wszystko jasne z tymi lobeliami, wsadzę je tym razem solo.
Obejrzałam tę pelargonię jest piękna i bardzo subtelna. Ja w tym roku też będę kupować pelargonie, tym razem mam ochotę na białe...
Z trawami muszę w łaskę do Danusi bo opis traw to jedno a praktyka to drugie. Chcę wybrać odpowiednie gatunki by wkomponowały się w rabaty, nie porozłaziły się po całym ogrodzie no i przetrzymały większe suwalskie mrozy. Miscanty na pewno znajdą miejsce.
Dla mnie Twój taras w zeszłym roku był niepowtarzalny
w tym roku zamówiłam sobie w tym samym miejscu co pokazywałaś dwie białe pelargonie,
a to zeszłoroczna
Alinko piękne kompozycje pokazujesz,ta z różową pelargonią i lobelią jest moją ulubioną,napewno w tym sezonie zagości w moim ogrodku Cudny jest Twój ogród,ciągle do niego wracam i podziwiam,dużoTwoich kompozycji mam wpisanych do ulubionych Pozdrawiam
Alinko, jak nazywa się ta roślinka w ciemniejszym zielonym kolorze (ta po bokach)?
Dostałam od sąsiadki jesienią, chucham i dmucham żeby urosła do wiosny, właśnie do kompozycji donicowych myślę ją wykorzystać. Podobno nie kwitnie.
I jeszcze jedno pytanie, z rodzaju tych spóźnionych, bo hosty już zamówiłam
Kilka z tych, co zamówiłam, jest w doniczkach p9. To małe doniczki są...
Czy taka hosta będzie miała jeden kiełek, czy więcej?
Ładne miałaś te tarasowe kwietniki
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tereniu doniczka p9 to po prostu 9x 9 cm . więc nie zaduża . ale popytaj Irenki , ona tam gdzieś w wątku nawet pamiętam pokazywała te funkie od nich i całkiem ładne były . sama wiem że cudów nikt nie sprzedaje .
to by musiał trzymać 3 lata , żeby były ekstra .
dziewczyny bardzo dziekuję za promyczki słońca i kwiecie .tarasowce u mnie w dużej ilości , bo ten taras jaikis takiś łysy .juz nawet miałam plan zasłonic go thujami ..ale sama nie wiem
Robert - traw u mnie duzo zwłaszcza miskantów , więc jak by co pytaj , bo uprawiam ich już z 7 lat .
kolejne tarasowce - te kompozycje juz pisałam nie sprawdziły się . pelargonia z lobelia maja kompletnie inne potrzeby
to zaś żelazny zestaw . ale w tym roku marny a wtamtym był super
Alinko, dziękuję za odpowiedź na pytanie nr 2. A mogę się upomnieć o odpowiedź na pytanie nr 1?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.