Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 22:49, 06 maj 2014

MARZENKA ---piwonie są ogólnie bardzo żarłoczne ,,ja już w marcu znawoziłam . a drugi raz znawożę po przekwitnięciu żeby nabrała sił na wiosnę ....ale ją to tylko kompostem .....lubi azot . albo można azofoską ...

AGATA ---- marmeladę zapisuj bo nawet na fotkach tak dobrze nie wygląda jak w rzeczywistości

ANIA-G-------w sumie to w tym roku jestem pozytywnie zaskoczona długością kwitnień ..magnolia u mnie już 3 tydzień w kwieciu ..tulipany które wam pokazywałam to dopiero białe opadły reszta w rozkwicie . serduszka pięknie kwitnie już tydzień ...a piwonia od soboty ..ale kwiaty się trzymają na razie dobrze .
Ania kwiaty piwonii krótko ale za to jakie kwiaty ..
ja w tym roku mama cała nową rabatę dla nich zrobioną

MALA MIA --- Ania ja całe życie się uczę a coraz głupsza jestem .....
alinak 22:55, 06 maj 2014

dzisiaj cały dzień w ogrodzie ..bosssko . nikt nie przeszkadzał , nic ode mnie nikt nie chciał ...
.ahhh błogie chwile . mogłam się słodko zaorać w robocie ....
kanciki zaczynam poprawiać i na nowej rabacie trzeba zrobić .troch rozmnażałam ...,trochę zawijasy na rabatach poprostowałam , bo koszenie ciężkie z zawijaskami ....

na dobranoc epimedium wam zostawiam ......jest przeurocze ...

ana_art 23:02, 06 maj 2014

Alinko takiego zielonego klonika chyba widziałam u Szmitów, piękny był, nawet mój M go obchodził kilka razy, ale drogi pioruńsko....
Marmelade najpiękniej wygląda w słońcu, pięknie się wybarwia, w cieniu bardziej zielonawa-nijaka. Mam tak i tak wsadzone
Madzenka 23:58, 06 maj 2014

Alinko a co zrobiłaś w ogrodzie, ze się tak zaorałaś...
Edyta10 07:22, 07 maj 2014

Witaj
wpadam z rewizytą, piękny masz ogród, a lawendę cudną ...juka przepiękna, ale u mnie na glinie pewnie nie bardzo by rosła.. kopytnik widzę, nie mam go u siebie ale chyba muszę go zaprosić
Kondzio 10:22, 07 maj 2014

Alinko moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi
alinak 21:20, 07 maj 2014

Edyta10 napisał(a)
Witaj
wpadam z rewizytą, piękny masz ogród, a lawendę cudną ...juka przepiękna, ale u mnie na glinie pewnie nie bardzo by rosła.. kopytnik widzę, nie mam go u siebie ale chyba muszę go zaprosić

Edytka gliny bym się nie bała . domieszaj kompostu lub obornika i będzie rosła juka jak złoto . podobnie lawenda ..u mnie nawet na kamieniach i piasku rośnie ....
u mnie tylko glina ..wprawdzie przez lata to już samym przesadzaniem użyźniona , ale własna produkcja kompostu w naszym przypadku obowiązkowa
alinak 21:26, 07 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Alinko a co zrobiłaś w ogrodzie, ze się tak zaorałaś...

Marzena jadę już z poprawianiem kancików i dosypywaniem kompostu na rabaty , a to uwierz dla mnie już ciężka praca .....
własnie dzisiaj odwiedziłam lekarza po wzmacniacze na stawy ..bo wysiadły ......boże co ja wyprawiam...miałam sobie założyć ogród żeby w nim leżeć i nic nie robić ...takie było założenia 12 lat temu ...
jednak przy wizycie lekarskiej wyszło że lekarz też ogrodnik i wizyta zamieniła się w poradę i dyskusje na temat kocimiętki ...
hahahahha. ........właściwie to lekarz powiedział , że jak słyszy że ja testuję 3 odmiany kocimiętki, to on już wie , że nie ma szans żeby mnie stawy nie bolały ...w skrócie znaczy ...nawiedzona baba
Edyta10 21:27, 07 maj 2014

Właśnie z tej gliny czasem się cieszę, bo jednak trzyma wilgoć, a kiedy susza i mnie nie ma na działce to jak znalazł a jukę moja Mamusia ma na piachu i rzadko jest podlewana, a kwitła nieziemsko! może bym się skusiła i na skalniak ją posadziła, tylko miejsca mało a kompost masz rację to istne złoto!
alinak 21:31, 07 maj 2014

ana_art napisał(a)
Alinko takiego zielonego klonika chyba widziałam u Szmitów, piękny był, nawet mój M go obchodził kilka razy, ale drogi pioruńsko....
Marmelade najpiękniej wygląda w słońcu, pięknie się wybarwia, w cieniu bardziej zielonawa-nijaka. Mam tak i tak wsadzone

Ania do Szmitów raczej nie pojadę , bo u nas zatrzęsienie szkółek ...przejedziesz 20 km. i natrafisz od razu na 3-4 ....
widziałam dzisiaj już pięęęękny egzemplarz , ale do klienta się śpieszyłam , więc bez szans na wywiad o cenie .....jutro ......jutro ...

dobrze że podpowiedziałaś o marmelade ..a miałam ją rozsadzić do cienia . ale powiem ci Ania że u mn ie to w takim rozproszonym świetle rośnie i też piękna ...