Ja mam takie pytanie, jak często stosować ANHK jak się to ma do octanu wapnia polecanego przez Mazana? Jakie odstępy czasowe pomiędzy poszczególnymi środkami stosować, czy zdecydować się na jedno albo drugie?
Jeśli ANHK to jak często? Jest to rozumiem tylko oprysk naziemnej części rośliny? Wzbogacanie gleby kompostem przeprowadza się przynajmniej 3 razy w roku jeśli dobrze rozumiem?
Czy na sam trawnik też stosuje się ANHK? Jak często na trawnik? A jak często na inne rośliny? Czy ANHK można traktować jako nawóz czy nie ma zupełnie takich właściwości a tylko jest szczepionka?
Waldku jeszcze jedno pytanie, przepraszam że tak drecze ale bardzo mnie interesuje zdrowe prowadzenie ogrodu. Wyczytałam że zupełnie nie stosujesz chemii w ogrodzie. Nie stosujesz nawet jeśli rośliny są chore czy twoje rośliny nie chorują? Zdjęcia które wklejasz i udało mi się odnalezc przedstawiają modelowe rośliny 100% zdrowe i to jest imponujące.
co zrobilbys gdyby trafiła Ci się taka roślinna chora np zakupioną nowo i tu się pojawiają oznaki choroby. Prowokuje pytaniami po to aby wiedzieć jak Ty byś zrobil. Czy Ty prowadzisz raczej w ogrodzie rośliny które Ci nie choruja. A jeśli jakas choruje to odpuszczasz. Pytam bo mam momentami problem ze zrozumieniem twoich słów. Ja jestem taka prosta i naturalna tzn trzeba do mnie jak krowie w rowie

Mógłbyś podać jakiś terminarz/ rytm opryskow ANHK, odstępow między ANHK a octanem wapnia, ewentualnie herbatka tymiankowo-oreganowa i opryskow mocznikiem? bo tymi substancjami jestem żywo zainteresowana.
Co mam zrobić z koniczyna w trawniku? Inne oprócz bluszczyka qkurdybanka jeszcze udało mi się opanować ale koniczyna rozrasta się błyskawicznie. Herbicydy na dwuliscienne też są tak szkodliwe jak roundup?
A może zrobić inaczej tzn zaakceptować koniczyne w trawniku i dac jej spokój. Myślałam kiedyś nad mikrokoniczyna czy jej nie dosiac ale się boję ze popelnie blad. przepraszam że w tym temacie ale dla mnie ekologiaczna uprawa ogrodu łączy się w calosc, ponieważ wstęp do tego pytania jest taki sam.
Byłabym wdzięczna gdybyś uchylił rabka tajemnicy