Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Kaisia 22:27, 31 sie 2011

To prawda Alinko, że tutaj jest więcej o projektowaniu , właśnie to mnie tutaj przyciągnęło i oczywiście artykuły Pani Danusi które czytam od jakiegoś czasu.
Masz rację musimy pamiętać, ze nasze ogrody to ogrody przydomowe i że się kiedyś bardzo rozrosną.
A chrześniak jest bardzo zdolny. Ławeczka jest urocza.
barbara_kraj... 23:15, 31 sie 2011

alinak napisał(a)
więcej tu porad dla mnie . niej o kwiatkach , więcej o projektowaniu , a ja miałam w tej kwestii czarna dziurę w głowie. teraz trochę mnie oświeciło że mój ogród to nie botaniczny tylko przydomowy. roślin mniej , ale i tak nie mogę się pozbyć nawyku kupowania bez potrzeby fajnej roślinki

A ja głupia dalej rośliny zbieram, nadmiar na kompost wyrzucam i wciąż na brak miejsca narzekam.
W końcu zwykła działka też moze być z sensem zaprojektowana, no nie?
Przyrzekłam sobie rozpocząć działania w tej kwestii niebawem. Niech tylko trochę popada, bo jest straszliwie sucho!
alinak 23:31, 31 sie 2011

Basiu powodzenia . przyznam się szczerze że nasza szefowa otworzyła mi oczy na kwestie umiaru w ilości roślin.
teraz po studiach nad ogrodami angielskimi , doszłam do wniosku że mam już dość gatunków na wszystkie rabaty i zajmuje się raczej rozmnażaniem już posiadanych ,żeby tworzyć duże plamy w ogrodzie .
u mnie dość duża przestrzeń i to jest bardzo pożądane . zwracam tez bardziej uwagę na kolory i ich dobieranie . bawi mnie to bardzo i coraz bardziej
marzena 23:40, 31 sie 2011

Alinko, Ty faktycznie masz mnostwo rozmaitych roslin - gatunków i odmian ...
ja z kolei muszę jeszcze je gromadzić, choć też już niektóre mogę rozmnażać ...
monteverde 02:49, 01 wrz 2011

Alinka ma sporo cudeniek i ta ręka do rozmnażania a jak tam głowa?
alinak 05:26, 01 wrz 2011

O głowie już zapomniałam. ,fajny dzień się szykuje . Ja już w trasie. Miłego dnia.
ell 07:05, 01 wrz 2011

alinak napisał(a)
Ewuś . Rabata do przeróbki.trawki będą rozszerzone. Bo ja jak zwykle sadze za ciasno, po prostu amatorszczyzna. ,ale wiesz nie przeszkadza mi to podziwiać urody roślin. Wyrzucę też stamtąd rozchodnik variegate , a zostawię ten zwykły okazały i Matronę. Variegata pokłada się i jest w środku łysa, a te niższe ładnie się prezentują.

Alinko, ale chyba nie wyrzucisz rozchodnika variegata na śmietnik, bo jak tak to ja się piszę i chętnie kiedyś podjadę po niego w drodze do lasu

Akurat ta rabatka b. mi się podoba. Lubię jak roślinki mieszają się ze sobą i nie widać podłoża. Jak dla mnie bomba !!!
ell 07:07, 01 wrz 2011

alinak napisał(a)
O głowie już zapomniałam. ,fajny dzień się szykuje . Ja już w trasie. Miłego dnia.

5:26

o rany - czy Ty już wstałaś? czy dopiero wybierasz się do łóżeczka?
alinak 12:38, 01 wrz 2011

Elka a mieszkasz gdzieś blisko , ? To zapraszam na kawke ..........i na rozchodnik. Ja jestem ranny ptaszek. Już do pracy jechałam o tej porze
Sebek 14:08, 01 wrz 2011

alinak napisał(a)
Elka a mieszkasz gdzieś blisko , ? To zapraszam na kawke ..........i na rozchodnik. Ja jestem ranny ptaszek. Już do pracy jechałam o tej porze

W Wieliczce - kawałek - u mnie nawet Ela była