Wreszcie zobaczyłam kawałek Twojego ogrodu, nie same kwiatki. Z czego są te pasy żywopłotu, co to za krzewy? Róże i lawenda to klasyczna kompozycja, jakie to będą róże?
Sasanki mamy takie same, mnie się kojarzą z pisklakami w gnieździe, takie są włochate.
Gabrysiu to jest rabata przy wjeździe do garaży, rosną tam już róże, mam też nowe, które czekają na wsadzenie ale nazw nie pamiętam, to prezent od córki, wiem, ze jedna ma kolor lawendowy taki sobie misz masz różany, kupowany gdzie popadło ze wskazaniem na kolory fotki ich wstawiałam wcześniej. Wiosną królują tam tulipany, totki też wstawiałam, a późnym latem i jesienią obok róż rosła werbena patagońska, tytonie, czarnuszka i lwia paszcza przed rabatą od wschodniej strony wsadziliśmy wierzbę ekologiczną, żeby zasłaniała od wiatru, właśnie czeka na przycięcie, za nią widoczne krzaki porzeczkowe w tle widać stojak na sznur do suszenie bielizny, zostanie wyeksmitowany w inne miejsce, mniej widoczne dla ogółu. Sasanki i inne wiosenne rosną w przydomowym ogródku
kawałek przydomowej rabaty
Aniu, ja też dzisiaj rozgarniałam kopce róż i też uwolniłam jakieś cebulowe Wyglądają tak samo, lichutkie i blade Jutro ostro się zabieram do pracy, wszystko rośnie błyskawicznie, nie wiem czy nadążę za tym tempem