Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

asiach 19:54, 25 sie 2014

kosolka napisał(a)
Czekany na ziemię do rabaty różanej. Jak tylko przyjedzie, rozpocznie się kolejna przygoda Gdybym umiała rysować tak jak Asiula... Byłoby mi latwiej ja zaplanować. Tak czy inaczej, trzeba przesiąść przy niej.

Olu nic prostrzego, mierzysz rabatę sama lub z mężem. Rysyjesz ją najlpiej na kartce w kratkę. Dodatkowo zaznaczasz siatkę 100x100xm. Dumasz co chcesz posadzić, patrzysz jakie to jest duże i nanosisz kółkami. Potem wrzucasz do swojego programu do projektowania i patrzysz i obracasz i myslisz i przestawiasz i jak jest ok Twoim zdaniem pędzisz do ogrodu.
asiach 19:59, 25 sie 2014

kosolka napisał(a)
Asiu, babka w szkółce zasiala ziarno niepewności- że cyprysik columnaris niezbyt nadaje się na to miejsce z planu. Ze jego szarawa zieleń "zleje się" z innymi roślinami i sugerowała cos żółto-zielonego. Co to mogłoby być? Znalazłam w necie cyprysika Goldenergia Wonder. Wydaje mi się ciekawy. Co sądzisz? Być może to nie byłby zły pomysł? Do żółtych trzmielin i Yvonne..

Dla mnie dereń ma biało-zielone liście a kolor niebieski bardziej wyskoczy niż żółty. Zółty na tle zielonym. Ale to znowu moje zdania.
No właśnie cyt. "Do żółtych trzmielin i Yvonne" - żółte trzmieliny u stóp zielonych różaneczników - wybiją się , Yvonne na tle zielonych różaneczników

Decyzja zawsze należy do Ciebie
makkasia 21:48, 25 sie 2014

cebulek nie widzę ale za to iglaczki piękne i dylematy co z czym ...żółte na zielonym i odwrotnie skąd ja to znam ...ale dobrze, ze jesteś tutaj nie będzie Ci dane popełnić tyle błędów ile ja popełniałam i nadal na te stare błędy patrzę
macham i życzę dobrych wyborów
kosolka 22:07, 25 sie 2014

A bo cebulek bejdronkowych nie sfociłam Bo to tylko zakup dodatkowy, właściwe zamówienie dopiero przybędzie i nawet nie pomyślałam.

Dylematy... Uff!!!! Dziś powiedziałam do M. ze to jest chwilami straszliwie stresujące, te wybory! Milion pytań, a i tak głowa pusta. Albo zbyt pełna

Strasznie zimno u nas. Nie wiem czy wszędzie tak? Okropnie wieje, a to najbardziej przeszkadza w pracy na zewnątrz. Dlatego dziś jedyne co zrobiłam to szybko podkreślam co trzeba i zerwalam maliny i jeżyny M.powiedział że pomoze w zrobieniu rabaty na gotowo Dobrze, bo on ma inne niż ja (prawidłowe ) spojrzenie na odległości, no i trochę kopania będzie. Rabate troszkę trzeba powiększyć. Musimy też dokupić korę.
beata_kulesza 07:43, 26 sie 2014

Mam dobrego dostawcę jeśli chodzi o korę
Przywiezie na miejsce
kosolka 07:55, 26 sie 2014

Nam też przywiozili Co zresztą wywołało nie lada sensację na forum, bo podobno cięzko o to Ale dziękuję
Pozdrawiam!!
beata_kulesza 08:03, 26 sie 2014

Ok.
Zuzula 08:11, 26 sie 2014

Jak zwykle przyszłam na gotowe, ale podoba mi się, nie powiem.

Działasz jak rakieta, projet, wykonanie.

Będzie ślicznie.

Miłego dnia.

Zuzula 08:12, 26 sie 2014

A jakie cebule w biedronkowie już sa?
kosolka 08:13, 26 sie 2014

Już nie ma Ale to pierwszy rzut był dopiero. Tulipany były, szafirki, narcyze, czosnki i krokusy. Po 3,99.