Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 07:47, 16 wrz 2014

Witam Koleżanki i Kolegów po długiej - jak na mnie - przerwie! Nie ukrywam, że podczytywałam na wyjeździe Ale i tak zaległości w czytaniu mam meeega! Wróciliśmy w niedziele w nocy. Wczoraj trochę walczyłam z chwastami - po prostu oniemiałam jak zobaczyłam co się porobiło na rabatach! I to mimo tego, że tylko raz padało, chwasty rosną jak głupie!! Ale za to trawa też - M. musiał dosiąść kosiarki Czekam niecierpliwie na ziemię i obornik, bo już teraz naprawdę mnie ręce świerzbią żeby zacząć sadzić cebule. A jak na nie patrze, to aż mnie przeraża - tyle sadzenia!! Wczoraj jeszcze dokupiłam 5 paczuszek w Biedr..
Mój chory klon pogubił liście. Wyzbierałam i wyrzuciłam. Czy mam jeszcze drzewo opryskać? Co prawda nie mam diagnozy co mu jest.. Mogę wziąść liść i jechać do CO podpytac.
Poza tym mszyce powróciły! O tej porze jeszcze szaleją? Muszę dziś opryskać róże..
Dziś dalszy ciąg odchwaszczania.
I postaram się wrzucić jakieś foty.
Pozdrówki wtorkowe!!
kosolka 07:48, 16 wrz 2014

Zuzula napisał(a)
Dzieciuszki słodkie.
Urlopujesz? Udanego wypoczynku.

Ciekawa jestem, gdzie zdybałaś te piwonie po 3 zł. Nie powinnam, ale za taką kasę żal nie kupić.

Zuzka, pisałam ze kupiłam po 3 sztuki a nie po 3 zł Niestety, kosztowały 8 razy więcej :/
kosolka 07:49, 16 wrz 2014

Wichura4ad napisał(a)
Uff W końcu dotarłem do końca a Kosolka wyjechała na urlop
Podziwiam samozaparcie i uparte dążenie do wykończenia wyznaczonych rabat.
Róże prześliczne jak większość nasadzeń.Wypoczywaj

Witam Piotrek Już wróciłam - ja i moje dylematy i wzloty i upadki Pozdrawiam!
Zuzula 07:59, 16 wrz 2014

Zżarło mi cały wpis.

Fajnie, że odpoczęłaś.

Wiedziałam, ze coś mi nie gra z tymi piwoniami hehe.

A pomyśleć, że kiedy byłam dzieckiem w ogrosdach były tylko piwonie, smolinosy i irysy, łany całe. A teraz majątek trzeba za to to płacić. Fenomen poprostu.

Pozdrawiam.
kosolka 08:02, 16 wrz 2014

Dokładnie.. Piwonie kosztują tyle co róże.. Albo i więcej. Nie wiem czy widziałaś np że jest nowa odmiana, żółta (!) i kosztuje 90zł???
Ale kocham je, ich zapach.. Z sentymentem - jak kilka innych roślin jeszcze.
Zuzula 08:12, 16 wrz 2014

No właśnie żółte to wyprodukowali chyba niedawno w miarę, bo w moich wspomnieniach są białe, różowe, czerwone i bordowe. W ilościach - kiedyś - denerwujących. Dzieci komunijne z całej wsi schodziły się do nas po płatki na procesję i dla wszystkich wystarczyło.
A teraz kupuj człowieku.
bdan 09:21, 16 wrz 2014

Witaj Oluś. Dobrze, że już jesteś. Brakowało mi Ciebie
kosolka 09:28, 16 wrz 2014

Oj ale miło mi sie zrobiło Witaj Danuś
10:07, 16 wrz 2014
Kosolka no nareszcie
Ogarnęłaś już chwaściorki bo doczytałam,że rozpanoszyły się.Ja nad swoimi czuwam a i tak ich pełno
Miłego dnia
kosolka 10:17, 16 wrz 2014

Coś Ty Aniu, troche tylko wczoraj zrobiłam. Może 1/3. Jeszcze sporo.... Miłego Tobie również