Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Mysza 11:12, 09 mar 2015

Kolorowo się zrobiło
W końcu wiosennie.
katiaxx 18:37, 09 mar 2015

Ola, a rozkładałaś to swoje złoto już gdzień, bo ja dzis byłam u okolicznego koniarza i niestety sie spoxniłam bo wywiózł wszystko z zimy w pole 3 dnitemu ale cos tam jeszcze sie wysrobie - moze z 10 worków -15 workó wiem ze to niewiele ale zawsze cos, jak grubo sie tego kładzie ?
kosolka 19:15, 09 mar 2015

Katia, nie kladlam jeszcze. Pielilam w sob i dziś, żeby kłaść na czyste rabaty. Jutro będę latać z obornikiem, mam nadzieję. Nie wiem jak grubo.. Tak żeby mi się rabata nie podniosła Żart Nie wiem Kasiu. W wiele miejsc chce rzucić, nie wiem jak to wyjdzie. Trzeba przemieszać z glebą. Zostawię też sobie trochę żeby dawać w dołki gdy będę sadzila. Ale fajnie że chociaż taka ilość dostaniesz. Dawaj pod konkretne roślinki. My też musimy się streszczać i jechać szybko jeszcze raz czy dwa, bo nasz obornik chcą rozwozic też sobie inni.
Oprysk miedzianem w połowie zrobiony. Wiało dość mocno, pryskaliśmy tam gdzie było spokojniej. Ma być znów chłodniej od czwartku.. Trudno, jutro skończymy i co będzie to będzie.
Pokancikowalam trzy rabaty, wypielilam trzecia, zaczęłam porządek w truskawkach (chwastów po zimie tyle że szkoda gadać.. A późna jesienią tam sprzatałam..). Trochę się dziś działo. No ale pogoda była boska!
waldek727 19:17, 09 mar 2015

kosolka napisał(a)
Nie podoba Ci sie moja okrągła rabatka? No co Ty.

Olu. Najważniejsze żeby Tobie się podobała. Są różne gusta i guściki.
Ja mogę porozmawiać z Tobą o podstawach tworzenia ogrodu z tym, że i to nie musi być wcale dla Ciebie żadną wykładnią.
kosolka 19:21, 09 mar 2015

Dokładnie. Mam wrażenie ze czasem zapominasz że u mnie jeszcze pusto i słabo z roślinami. Daj im szansę się pokazać. Sama jeszcze nie wiem czy tak będzie, czy zmienię w sezonie. Tu wszystko jeszcze ruchome.
Sabina76 19:57, 09 mar 2015

Olu, masz żółte!

kosolka napisał(a)
Nie podoba Ci sie moja okrągła rabatka? No co Ty.

Oj, Waldek nie widział chyba mojego "ronda"

katiaxx 20:41, 09 mar 2015

kosolka napisał(a)
Katia, nie kladlam jeszcze. Pielilam w sob i dziś, żeby kłaść na czyste rabaty. Jutro będę latać z obornikiem, mam nadzieję. Nie wiem jak grubo.. Tak żeby mi się rabata nie podniosła Żart Nie wiem Kasiu. W wiele miejsc chce rzucić, nie wiem jak to wyjdzie. Trzeba przemieszać z glebą. Zostawię też sobie trochę żeby dawać w dołki gdy będę sadzila. Ale fajnie że chociaż taka ilość dostaniesz. Dawaj pod konkretne roślinki. My też musimy się streszczać i jechać szybko jeszcze raz czy dwa, bo nasz obornik chcą rozwozic też sobie inni.
Oprysk miedzianem w połowie zrobiony. Wiało dość mocno, pryskaliśmy tam gdzie było spokojniej. Ma być znów chłodniej od czwartku.. Trudno, jutro skończymy i co będzie to będzie.
Pokancikowalam trzy rabaty, wypielilam trzecia, zaczęłam porządek w truskawkach (chwastów po zimie tyle że szkoda gadać.. A późna jesienią tam sprzatałam..). Trochę się dziś działo. No ale pogoda była boska!

zrób fotki jak rozrzucisz, kobieta od której mam wziąć to złoto powiedziała, że tyle żeby ziemię pokryło a potem lekko przemieszać ale nie wiem na ile ona się zna. czy mogę to zostawić w workach czy się ukiśnie ?

Czy Ty to wszystko robisz po pracy ? ja mogę po pracy popracować 1-1,5 h. bo czekajaą inne obowiązki a to tyle conic
kosolka 20:56, 09 mar 2015

No nie pracuje teraz niestety. Dla ogrodu, domu i rodzinki- stety..

My wysypalismy na sterte.
WilczaGora 21:13, 09 mar 2015

ale u Ciebie wiosennie ... a ten język... to za co na mnie wytykasz ??? no za co ???
kosolka 21:15, 09 mar 2015

Na Wilczyce??? Never! Fajnie że zajrzałas!
Chyba jednak zmienię fotkę