Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Sabina76 23:07, 04 mar 2015

kosolka napisał(a)

Jakie piękne Na przyszłą wiosnę muszę je miec
Iwk4 00:51, 05 mar 2015

Ola, nie było ciebie dziś tu?
Śnieg cię zasypał ?
monteverde 00:54, 05 mar 2015

A ja myślę, co się Oli stało, że język wystawiła, a to przed urokami pozdrówka
kitek81 19:06, 05 mar 2015

a ja nie mam przebiśniegów mus to na jesień naprawić! reszta wiosennych zdjęć też robi wrażenie, a co to będzie jak to zakwitnie
Kasya 19:11, 05 mar 2015

Ola, gdzie zniknełaś ?
Wszystko masz juz przycięte ?
Sabina76 20:11, 05 mar 2015

Olu, w jaką ziemię wysiewasz byliny? W jakąś specjalną?
kosolka 09:31, 06 mar 2015

Jestem Jakoś nie miałam o czym gadać Śnieg trochę zasypał (przedwczoraj), wczoraj słonko, dziś w nocy trochę przymroziło.. Prace dopiero się szykują. Od jutra ma być coraz cieplej.

Jutro jedziemy po kolejną partię obornika i po świerki. W poniedziałek oprysk miedzianem, w czwartek albo piątek promanalem. W międzyczasie pielenie, kancikowanie, przesadzenie do doniczek zadołowanych roślin, odświeżenie donic z przechowalnika (fuksje, ketmie itp), wertykulacja musi jeszcze chwilkę poczekać - ale jak będzie tak ciepło to mysle że najpóźniej za dwa tyg.
Pikowałam ostróżkę i gożdzika brodatego. Ło matko, jak dla mnie to nic przyjemnego A to jeszcze pikuś, bo dość duże są, mocne. Za jak widzę wrebenę (jeszcze za mała) to chce mi sie uciekac Pomidory jesszcze nie kiełkują (tydzień temu siane).

Sabina - bylinom, ponieważ sadziłam jesienią, dawałam tylko ziemi kupnej w dołki. Teraz rozrzuce na rabacie obornik i zmieszam delikatnie z ziemią. Aha, przed posadzeniem podlewałam ziemię biohumusem.

Sabina76 09:58, 07 mar 2015

kosolka napisał(a)

Sabina - bylinom, ponieważ sadziłam jesienią, dawałam tylko ziemi kupnej w dołki. Teraz rozrzuce na rabacie obornik i zmieszam delikatnie z ziemią. Aha, przed posadzeniem podlewałam ziemię biohumusem.

Nie nie, chodziło mi o wysiew do małych paletek na późniejszą rozsadę. Kupiłam wczoraj specjalną ziemię do wysiewu
No i jestem pod wrażeniem, że tyle pracy zaplanowałaś na najbliższe dni. Ja dziś ruszam z miedzianem. Macham
kosolka 10:08, 07 mar 2015

Aj, gapa źle przeczytałam Też mam taką do wysiewu
Pozdrawiam!!
kosolka 19:20, 07 mar 2015

Witam się Oj jaki dziś był fajny dzień Przywieźliśmy drugi transport obornika. Większy niż poprzedni. Van załadowany po brzegi Jeszcze na pewno raz pojedziemy. A może dwa..?
Wypieliłam i wygrabiłam rabatę bylinowo-rózaną (duużą ) i magnoliowo-przebiśniegową W poniedziałek dam na nie obornika, i kolejne rabaty pójdą pod grabki i paluszki Obcięłam kocimiętkę. Już najwyższy czas, mocno ruszyła! Dość wysoko i tak musiałam już ciąć.
Posiałam stipę, pięć dni do mnie szła. Brawo dla poczty!
Byliśmy obejrzeć drzewka, które potrzebujemy w puste miejsca, gdzie cześć wypadła (modrzewie i świerki). W środę M. przywiezie pierwsza partie. Musimy przygotować dołki.
Koniec raportu sobotniego