Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 16:24, 15 mar 2015

Nallar napisał(a)
Wygląda na to że sama wywołałam męczący mnie temat. Wszystkie tak do siebie podobne że zgłupiałam. Olu porównamy je jak przyjdzie na nie sezon. Zobaczymy jak wyglądają ich pąki itd.
Na dziś wymiękam. Buziak.

edit: o peoniach pisałam.

Wiem Ale tak naprawdę Ewka, nawet jeżeli nie zidentyfikujesz, to czy to ma znaczenie? Skoro rosną u Ciebie przepięknie?
kosolka 16:27, 15 mar 2015

07_Rene napisał(a)
Olu, widzę, że sezon zaczęłaś na całego
Werbenę będę pikować, ale kępkami, bo zbyt gesto wysiałam i pojedynczo byłoby ciężko pikować.

Reniu, no własnie byłam ciekawa jak to zrobisz, kiedy zobaczyłam ten busz Pikowałam ostróżki, pomidory, ale one to takie większe są, było w miarę latwo. Nie wiem czy pikować moje werbeny.. Pokaże wkrótce jak wyglądają. Może nie będe musiała...? Bo aż się boję. Nie mówię juz o stipie!
kosolka 16:28, 15 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Cześć Olu na razie witam się tylko
Suuper, że wiosna u Ciebie i że tyle się tu dzieje!
Będę ładować od Ciebie akumulatorki...muszę się wczytać co tam kombinujesz...

Ładuj do pełna! Cieszę się że jesteś.
kosolka 16:30, 15 mar 2015

babka napisał(a)
Witaj Olu, moja imienniczko Masz sporą działkę a przy tym niemałe wyzwanie ale z tego co czytam to już nieźle ogarniasz temat! Masz już sporo roślin więc jest koło czego chodzić. Będę Ci kibicować i podglądać Pozdrawiam niedzielnie

Olu Dzięki za rewizytę! Ogarniam a potem od nowa ogarniam to co ogarnięte.. Oj nie jest to łatwe! Fakt, roślin sporo, więc oprócz zmian i nowych pomysłów trzeba ogarniać to co jest (na razie ) na swoim miejscu. Pozdrawiam!
kosolka 16:31, 15 mar 2015

Viola napisał(a)
Zazdraszczam dżdżownic Też je lubię

Violka a Ty już chyba wracasz?? Jakoś tak mi się coś kołacze że 15go?
kosolka 16:32, 15 mar 2015

dominika_ napisał(a)
Twój wątek Olu nie chce ze mną współpracować, nie wiem ile razy już zaznaczałam do obserwowanych i dalej mi się nie zaznaczył ta złośliwość rzeczy martwych.
Miłej niedzieli

A co on tak się buntuje?? Idę do CIebie bo nie wiem czy byłam...
Nallar 16:39, 15 mar 2015

kosolka napisał(a)

Wiem Ale tak naprawdę Ewka, nawet jeżeli nie zidentyfikujesz, to czy to ma znaczenie? Skoro rosną u Ciebie przepięknie?

Mam jeszcze dużo roślin NN i wcale mi to nie przeszkadza, w przypadku peoni to czysta ciekawość. Olu nawet jak zostaną bez imion to i tak je kocham bo tak jak piszesz pięknie kwitną. Miłością do nich zaraziła mnie moja mama.
kosolka 16:44, 15 mar 2015

Nallar napisał(a)

Mam jeszcze dużo roślin NN i wcale mi to nie przeszkadza, w przypadku peoni to czysta ciekawość. Olu nawet jak zostaną bez imion to i tak je kocham bo tak jak piszesz pięknie kwitną. Miłością do nich zaraziła mnie moja mama.

Ja mam do wielu roślin sentyment dzięki babci. Ale ona miała fioła na punkcie swoich roślin i dzialki!! Teraz już niestety już nie ma na to zdrowia i siły, ale miłość do nich przekazała. Mnie.
dominika_ 17:02, 15 mar 2015

Wreszcie zaskoczył
Krakus 08:13, 16 mar 2015

kosolka napisał(a)
O dzdzownicach się pomyśli.
Zdjęcia modrzewi? Nie wpadłam na to One takie nieogrodowe Znaczy- nas cieszą bardzo, bo nie ma już pustych miejsc, jest ładnie i równo. No i bardzo je lubię, takie są.. nieoczywiste Rosną jak im się podoba, gałązki powyginane, wiosną cudne jaskrawozielone, jesienią rude..i szyszki mi się przydają Uzupełnialismy drzewkowe braki. Na tyle drzew ile mamy trochę strat było niestety. Trochę się nie przyjęło, kilka w ubiegłym roku zalatwily nornice (!!), a teraz z kolei widziałam poobżerane brzozy i wierzby mandzurskie. Nie wiem kiedy te zwierzaki to robią. Stawiam na sarny. Ale nigdy ich tu tak blisko nie widziałam.

u mnie zające harcowały w tamtym roku i dokąd sięgały tam obżarły korę ;/

pozdrawiam poniedziałkowo