Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Selly 08:58, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
A teraz proszę o identyfikację, bo aż mi się wierzyć nie chce....

Wygląda jak młode pędy róży. Odrosty ?
kosolka 09:32, 06 maj 2015

Ja obstawialam coś innego.. Wsadzalam tam kłącza jeżówki z B. To raczej nie jeżówka. Czy to nie róża - sprawdzę jak wrócę. Inne propozycje?
iwka 09:53, 06 maj 2015

Mi to przypomina trochę piwonie, miałam u siebie i kiedy przenosiłam w inne miejsce został pewnie jakiś korzonek i też wyrosło coś podobnego
kosolka 10:15, 06 maj 2015

No właśnie- tez mi to wygląda na piwonie Muszę przenieśc. Ale chyba jesienią...
kosolka 10:27, 06 maj 2015

Mam chwilę to napiszę- fotki później. Walczyłam z mniszkiem- wyciagalam takim urzadzonkiem fajnym z trawnika przed domem. Urzadzonko fajne, robi się przyjemnie, ale niestety- w tym roku mniszej okrutnie się rozpanoszyl, nie da rady bez oprysku Czekamy na sprzyjającą pogode i trza pryskac. Niestety. Wszędzie żółto. Poza tym malowalam kratkę na blaszaku, już wygląda porządnie. Pielilam, chwastów poroslo co nie miara! Jeszcze sporo na mnie czeka. Koszenie było kilka dni temu, a trawsko znów po kostki! Po tara mila rośnie nieprawdopodobnie! Kupiłam trzy jezowki, bo te z B. zastrajkowały- nic Noe wychodzi. No, może dwie na trzydzieści posadzonych, albo nieciekawe.. Podzieliłam te kupione i mam dziewięć. Zrobiłam trochę kancikow.. Będziemy lada moment W KOŃCU grodzic działkę. Strasznie się cieszę Piwonie mają pąki Konwalie też W tym roku mnóstwo roślin kwitnie mi po raz pierwszy Jak ktoś wie- czy 55zł za ok metrowe cisy hicksii to dobra cena?
Zuzula 11:27, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
Ja obstawialam coś innego.. Wsadzalam tam kłącza jeżówki z B. To raczej nie jeżówka. Czy to nie róża - sprawdzę jak wrócę. Inne propozycje?

Moje jeżówki z B. są inne zupełnie, a pewna jestem, że to one, więc u Ciebie obstawiam piwonie.

Twoje jeżówki znaczy się nie pokazują? Moje 3 z 6 wyłażą.
kosolka 11:44, 06 maj 2015

Zuzulucha Czy założysz wreszcie wątek?
No się nie pokazują. Dostały przymrozku, były już kły jak wsadzilam. No ale nowe powinny się wykluc.. A tu lipa.
Nallar 12:11, 06 maj 2015

Olu ja takie maleńkie peonie przenosiłam dwa tygodnie temu, starałam się wykopać z dużą bryłką ziemi i zakopać na tej samej wysokości. Na dzień dzisiejszy mają się dobrze.
kosolka 12:28, 06 maj 2015

To może też przesniose Zaskoczyły mnie. Na 100% z paczki z jezowkami Wcześniej nie miałam w tym miejscu piwonii.
Gardenarium 12:29, 06 maj 2015

Piwonie, we Wrocławiu mają pączki.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies