Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 19:28, 07 maj 2015

rozark napisał(a)
nasz ładne odmiany tulipków , miło popatrzeć

Muszę teraz pooznaczać wstążeczkami kolory A jesienią na pewno dokupię jeszcze trochę z tych odmian które mam teraz. Też mi się podobają!
kosolka 19:29, 07 maj 2015

marta_d napisał(a)

Dołączam się hehe

Rozumiesz co gadam?
kosolka 19:30, 07 maj 2015

Tess napisał(a)

Taka duża i nadal wierzy, że bociany dzieci przynoszą???

Wiesz, lepiej na zimne dmuchac, to tak jak z czarnym kotem - zawsze kogoś przepuszczam jak mi przebiega drogę Powtarzam boćkowi jak tylko się zjawia - "Nic nie kombinuj stary! "
kosolka 19:32, 07 maj 2015

Monic napisał(a)
Ależ u Ciebie wszystko wypędzone - jestem jakieś dwa tygodnie, nooo może tydzień na tyłach za Tobą - wszystko masz już takie bujne, piękne!
Pozdrawiam serdecznie

A ja w tyłach za innymi U Ciebie może później, ale za to JAK!!!! Wiesz że Twoj ogród to moja inspiracja
kosolka 19:34, 07 maj 2015

beata_kulesza napisał(a)
Strasznie mi się podoba ta Twoja kocimiętka jest cudowna kupowałaś sadzonki ?

Taka to niby niepozorna roślinka A tak szybko zaczyna, i późno kończy. I od zeszłego roku pięknie się rozrosła. I mam mnóstwo siewek. Kupowałam u nas w ogrodniczym, takie małe sadzonki.
kosolka 19:43, 07 maj 2015

Wczoraj jeszcze opryskałam róże na mszyce. Plaga! Wszystkie oblepione dosłownie! Wszystkie, z wyjątkiem The Fairy! Tak jak w zeszłym roku. Mam posadzone naprzemiennie Artemis z Fairy, i na Artemisach były, na Fairy nie.. Ale Bonica, Apricot Nectar, Pomponella, Chopin, Alden Biesen, Eden, Pastella.. Na wszystkich siedziały w kupach, na każdym pędzie. Wstrętne.

Poza tym nie ogarniam chwastów W pon wypieliłam pół różanki. Dziś ją skończyłam. A poniedziałkowa połowa znów w chwaściorach! Warzywnik, truskawki - bez komentarza Nie wiem czy pisalam że skrzyp mi wlazł w rabaty?

Na dodatek przeziębienie mnie wzięło, plus zatoki, gooownianie sie czuję, niezbyt efektywna jestem w robocie. Cisów nie posadziłam. Wykopałam za to cztery zawieruszone hosty na cienistej. Przycięłam trawkę przy kancie na kolejnej rabacie. Takie tam pierdoły. A żółtość mniszków bije po oczach. Nie mogę patrzeć na trawnik! Koszenie konieczne, chociaż nie będzie ich widac Ale M. zajęty przygotowywaniem elementów do ogrodzenia. Wszystko ważne, tylko rąk trochę brak.
Gardener27 20:49, 07 maj 2015

Olu z przykrością muszę przyznać że jedziemy na tym samym wózku Forma do luftu ze względu na przeziębienia, nad chwastami na rabatach nie sposób zapanować już nie wspomnę o tych w trawniku a do tego ta mszyca Dziś ją pierwszy raz zauważyłem i jestem trochę zdziwiony że ona taka szybka Robiłem oprysk z promanalu w kwietniu który rzekomo miał też zadziałać na mszycę ... jak widać ta teoria została obalona Jutro ma świecić słońce więc objadę Decisem wszystkie krzaczki Dużo zdrówka życzę
kosolka 20:56, 07 maj 2015

Też oblecialam promanalem wszystkie róże. I to dwa razy. Tej mszycy chyba on jednak nie rusza. Zła jestem. I brak mi motywacji jakos. Zwalam na złe samopoczucie.
Kasya 21:03, 07 maj 2015

Ola, u mnie tez mszyce i chyba jakies przedziorki, nie wszedzie ale są
Chwasty rosną na potęgę, mniszki tez, wykopuję je
Tak sie przestosowaly do kosiarki ze tworzą płaskie kępy i kwiaty bez łodyg
skrzypy tez mam...a perzu...ech
no trudno, pomalu walczę ze wszystkim
marta_d 23:10, 07 maj 2015

Tak tak, rozumiem tę gwarę
U mnie ciągle mama działa w ogródku, a w zakładzie M. Nie ma wyboru - chce kwiaty musi sobie posadzić mszyc rzeczywiście jest plaga, dziś zakupiłam decis i Tata zrobi opryski, nawet w hostach je widziałam dziadostwo, bleh fuj fuj!!