Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:15, 11 cze 2015

kosolka 10:20, 11 cze 2015

Jeżówki

Śmiałek darniowy przy Chopinach, stipach, werbenie i jeżówkach i ta rabata z góry. Przy tarasie rząd maciejki, którą uwielbiam i mam co roku w ogromnych ilościach, gdzie się da.

Hortensje ogrodowe - mam nadzieję ze pokażą co potrafią. Muszę je zasilić, tak a`propos.
kosolka 10:22, 11 cze 2015

Bodziszek i Louise Odier

Rabata zimozielona, limki ładnie rosną, mam nadzieję ze tak samo ladnie zakwitną!
kosolka 10:23, 11 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Olu ja sie ciagle boje kwiatow sadzic ...nie wiem co za bardzo .....i takie tam dylematy u Ciebie mi sie zawsze podobalo rozano i kwieciscie

Oststnio tez troche mnie nie bylo ;( Ogrod daje troche radosci bo na codzien to roznie bywa

Nie bój się Przecież zawsze możesz przesadzić albo cuś Tak jak mówisz, można się w ogrodzie odciąć i zapomniec.
kosolka 10:26, 11 cze 2015

babka napisał(a)
Ola jaką Ty masz różnorodność roślin i jeszcze domawiasz, masakra Pogubiłabym się
A z różami to już naprawdę przesadzasz fiesz
Wszyscy mają róże i piwonie, oglądam i zazdroszczę

Ja mam tylko kilka rabat, a ile jeszcze do zrobienia ich czeka! Ale to nie w tym roku chyba. A te które już istnieją, i tak są pustawe, nie do konca zagospodarowane, to co zamówiłam to kropelka w morzu potrzeb Róże - w ubiegłym roku tak z nimi poszalałam! I nie żałuję
rozark 10:26, 11 cze 2015

pozdrowienia zostawiam z życzeniami deszczu
pięknie już wszystko zaczyna ci kwitnąć
Tess 10:26, 11 cze 2015

Masz 72 róże??? Rany, a ja się na jedną zdecydować nie mogę.

Dorodne i śliczne masz kwiatuchy.
kosolka 10:27, 11 cze 2015

agatanowa napisał(a)

no i już masz bardzo pieknie! wybierasz cudne rośliny, też te babcine - oj lubię to, lubię

Shirley b. mi się spodobała, jest taka delikatna przy swojej wielkości, pachnie?

Ja się na Ciebie napatrzeć nie mogę, wybacz
Shirley pachnie pięknie! A że babcine klimaty lubię, to od początku trąbiłam Że nie dla mnie nowoczesność, geometria i takie tam.
laurowisnia 10:29, 11 cze 2015

No cudnie kwiatowo się u Ciebie zrobiło, czekam na rabatę z Artemis.
kosolka 10:30, 11 cze 2015

agatanowa napisał(a)

mlekiem pryskałam i guzik, rosliny tłuste, a mszyce się pasą, jutro muszę obrać choć róże (ale mszyce mam dosłownie na wszystkim, nawet na RH) i obziukać, tym razem spróbuję sodą z bioczosem i mydłem, może też z octem, ciekawe czy czasu mi starczy choć ogródeczek tyciuchny
a Ty czym bziukasz?

No własnie. Aktualnie - decisem. Widzę że Ty ekologicznie.. W ubiegłym roku pryskałam koper mlekiem. Gorzki był, nie do jedzenia. Teraz znów mi w koper wlazły - i co zastosowac?? Też mam je wszędzie - i w warzywniku, i na bylinach, na różach, na drzewach owocowych... Bleeeee!!!