Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:31, 11 cze 2015

Nallar napisał(a)
Lista róż imponująca.
Twoja Shirley jest na mojej liście chciejstw. Piękna.

O tak. Piękna.
A lista... Hmmm.. No uzbierało się, to fakt.
kosolka 10:32, 11 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam się. Piękne masz rośliny, a jaka kolekcja róż jestem pod wrażeniem. Ogrody mamy o podobnej powierzchni i rośliny widzę lubimy podobne. Dziś tak tylko z początku zerknęłam i z końca, ale jak będę miała chwilę to wpadnę na dłużej, pewnie przy okazji deszczu bo inaczej ogród wzywa
Zapraszam w odwiedziny do mnie. Może mi coś podpowiesz.

Sylwia, a wiesz że ja już u Ciebie kiedyś byłam? I przeleciałam prawie cały wątek? Tylko jak to u mnie dość często bywa, się nie odezwałam Postaram się to zmienić. Masz kawał działki..
kosolka 10:33, 11 cze 2015

rozark napisał(a)
pozdrowienia zostawiam z życzeniami deszczu
pięknie już wszystko zaczyna ci kwitnąć

Reniu, odpozdrawiam! Z prognozami jestem na bieżąco, do weekendu upały okrutne, od pon cały tydz ma być deszcz... OBY!!
kosolka 10:36, 11 cze 2015

Tess napisał(a)
Masz 72 róże??? Rany, a ja się na jedną zdecydować nie mogę.

Dorodne i śliczne masz kwiatuchy.

Zawsze chciałam dużo róż w ogrodzie Tylko ja jestem trochę narwana jeszcze, więc kupowałam i kupowałam (teraz jakbym ciut zluzowała mam wrażenie), a Twój ogród dojrzały, przemyslane nasadzenia, toteż nad każdą roślinką dumasz czy będzie pasowała
kosolka 10:37, 11 cze 2015

laurowisnia napisał(a)
No cudnie kwiatowo się u Ciebie zrobiło, czekam na rabatę z Artemis.

Obawiam się ze w tym sezonie ie będzie zbyt spektakularna, jak tak na nie patrzę.. The Fairy może coś pokaże, ale Artemisy muszą nabrać mocy.
Tess 10:41, 11 cze 2015

kosolka napisał(a)

a Twój ogród dojrzały, przemyslane nasadzenia, toteż nad każdą roślinką dumasz czy będzie pasowała

Obśmiałam się jak norka Moje nasadzenia przemyślane? Dumam nad każdą roslinką? Owszem, już nie kupuję roslinek - nawet omijam centra ogrodnicze, żeby mnie nie kusiło - ale tylko dlatego, że mam taki misz-masz, że raczej powinnam ograniczyć ilość gatunków.
Ale oczywiście tego nie robię, skąd mogę, ściągam nowe rośliny i potęguję ten bałagan
babka 11:14, 11 cze 2015

Ola pozwolę sobie wkleić bo widzę ze temat mszyc z tapety nie schodzi

zawitka napisał(a)
Dla pamięci ---Mszyca , mączniak :1 i 1/2 łyżeczka sody oczyszcz, 1 łyżeczka oleju jadalnego 0,5łyżeczki płynu do mycia naczyń 0,5 szkl octu na 4 litry wody .Pryskać 1 raz w tygodniu działa bo już 2 razy pryskałam
kosolka 11:34, 11 cze 2015

Wszystko mam w chałupie to wykonam, dzięki Ola!

Tessiu, czyli da się mieć tak pięknie jak u Ciebie bez planowania i przemysliwania?

Pozdrawiam!!!
Kasya 11:38, 11 cze 2015

kosolka napisał(a)

Zawsze chciałam dużo róż w ogrodzie Tylko ja jestem trochę narwana jeszcze, więc kupowałam i kupowałam (teraz jakbym ciut zluzowała mam wrażenie),

Jeżeli masz 72 roze to mi to nie grozi
Ale z ciekawości zrobiłam listę i zdziwilam się dlugoscia tylko ze mam po 1-2 szt zazwyczaj
A możesz Juz powiedzieć które ze swoich polecasz najbardziej ?
Kuszą mnie jeszcze jakieś pomarancze i tuscany bardzo bym chciała ;(
Nallar 12:22, 11 cze 2015

Olu kuknij do mnie, wstawiłam zdjęcie piwonii tej różowej, podobno Sarah B. Czy jest podobna do Twojej?.