Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

sylwia_slomc... 22:41, 24 cze 2015

Cudne róże i jeszcze pamiętasz która jak się nazywa przy takiej ilości, zazdroszczę pamięci.
Krakus 23:47, 25 cze 2015

kosolka napisał(a)
Troszkę pokropiło Kilka fotek podeszczowych.

Apricot Nectar

cześć Ola...ale sie podziało u Ciebie piękne róże...fajnie że wszystko podpisujesz ułatwia laikom sprawę ...obfociłabyś tak od strony tarasu ale troszkę z dalszą Apricot? bo plannuję u siebie podobna kratkę koło tarasu..jak tam ze słońcem u Ciebie jest? bo się zstanawiam czy u mnie dadzą róże radę...to dopiero rozważania na jesień ale warto wcześniej coś popytać...

druga prośba to ML...też kupowałem w jesienii na trawki.pl ale jakas moja niekumata..pokażesz swoję z bliższa? cobym sobie porównał...

pozdrawiam
waldek727 02:11, 26 cze 2015

kosolka napisał(a)
Zaczynają kwitnąć przetaczniki

Olu.
A gdzie przetacznik kłosowy Veronica spicata Christa?
Byłem przekonany, że ujrzę go w Twoim bylinowym ogrodzie.
Jak dasz się przekonać to polecam. W kompozycjach z innymi roślinami, jest to tak samo wdzięczna roślina jak Salvia superba.
Tylko, że szałwia troszkę bardziej.
kosolka 17:07, 26 cze 2015

beata_kulesza napisał(a)
Już nie mogę się doczekać kiedy je zobaczę na żywo

Do jutra
kosolka 17:08, 26 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Różowy przetacznik fajny. Ja mam fioletowe

Podobaja mi się wszystkie. Nie wiem tylko dlaczego mam dwa krzaczki. Na pewno miało być nieparzyście.. Trzy albo pięć.
malkul 17:09, 26 cze 2015

Romantycznie u Ciebie bardzo
kosolka 17:09, 26 cze 2015

Kasya napisał(a)

ten Mercury wyglada identycznie jak moja Black Forest Rose

zastanawiam sie czy różne szkólki nie sprzedaja tego samego pod różnymi nazwami ?

Widziałam Twoją. Faktycznie wygląda podobnie.. Ale sporo róż (i nie tylko) wygląda podobnie a to inne odmiany..
kosolka 17:11, 26 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne róże i jeszcze pamiętasz która jak się nazywa przy takiej ilości, zazdroszczę pamięci.

Nie ma ich jeszcze tyle, zeby nie pamiętać Ale zawsze podziwiałam np. Anię Monteverde, ze swoje 100 potrafi nazwać, nie mówiąc o innych roślinach!
kosolka 17:17, 26 cze 2015

Krakus napisał(a)

cześć Ola...ale sie podziało u Ciebie piękne róże...fajnie że wszystko podpisujesz ułatwia laikom sprawę ...obfociłabyś tak od strony tarasu ale troszkę z dalszą Apricot? bo plannuję u siebie podobna kratkę koło tarasu..jak tam ze słońcem u Ciebie jest? bo się zstanawiam czy u mnie dadzą róże radę...to dopiero rozważania na jesień ale warto wcześniej coś popytać...

druga prośba to ML...też kupowałem w jesienii na trawki.pl ale jakas moja niekumata..pokażesz swoję z bliższa? cobym sobie porównał...

pozdrawiam

O! Krakusek się pojawił Proszę bardzo - jeżeli Ci to w czyms pomoże..
Od tyłu

Z przodu

Słońce jest tu do 12 (częściowo po 11 już od strony domu się zacienia).Wydaje mi sie ze jest im dobrze

Moje wiosennie kupowane trawiszcza z tego samego źródła Ty, również szału nie robią. Takie pitu pitu. DObrze chociaż że się przyjęły, w korzeń pójdą, to może w następnym sezonie wystrzelą.
Variegatus (ledwo do kolana):

ML (nawet nie do kolana..):

kosolka 17:20, 26 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Olu.
A gdzie przetacznik kłosowy Veronica spicata Christa?
Byłem przekonany, że ujrzę go w Twoim bylinowym ogrodzie.
Jak dasz się przekonać to polecam. W kompozycjach z innymi roślinami, jest to tak samo wdzięczna roślina jak Salvia superba.
Tylko, że szałwia troszkę bardziej.

Waldek, te ze zdjęcia miały być niebieskie Ale w sumie może i dobrze że nie są, bo z niebieskości nie wylezę Veronica Christa bardzo mi się podoba! Może kiedyś, gdzieś.. Jak porobią sie rabaty.