Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

07_Rene 22:54, 27 cze 2015

Ale mi się u Ciebie podoba To zdecydowanie mój styl. Bonika z szałwią wymiata. W ogóle dużo wszystkiego kwitnącego, co zdjęcie to ładniejsze Gratuluję Olu, że masz na czym oko zawiesić.

edit: na jakim stanowisku masz posadzone te zawilce wiosenne?
kosolka 23:57, 27 cze 2015

Reniu, wiem że lubimy podobne klimaty.. Ja wciąż się zachwycam u Ciebie Chciałabym żeby tych punktów na których zawieszam u mnie oko było już więcej! Ale tak naprawdę, to trochę ochlonelam, nie ma już we mnie tego pośpiechu, wiem że powoli, powoli..ale zrobię
Zawilce- rosną w PEŁNYM słońcu. Dziwne, nie? Na takim stanowisku posadzilam też zawilce japonskie, zobaczymy jak będą się sprawować. Wiosenne mam jeszcze na dwóch innych rabatach, jedne w połcieniu, drugie też na słońcu, i już dawno nie kwitną. Może inna odmiana?
waldek727 01:52, 28 cze 2015

kosolka napisał(a)
Ale tak naprawdę, to trochę ochłonęłam, nie ma już we mnie tego pośpiechu, wiem że powoli, powoli..ale zrobię

No Oleńko.
Chyba pierwsza, ale uzasadniona buźka leci do Ciebie. Nabierasz dojrzałości ogrodowej z czego bardzo się cieszę. Pamiętam jak chciałaś urządzić swój ogród z piątku na sobotę. Sama teraz zauważasz, że przyroda rządzi się swoimi prawami i my ludzie na siłę niczego nie zmienimy, ani nie przyspieszymy. Pięknie kwitną Ci róże posadzone na oborniku. One uwielbiają żyzną glebę. Myślę, że takich widoków może Ci już pozazdrościć nie jeden pasjonat róż.
Wiem, że pierwsze kroki w przygodzie z ogrodem zawsze są trudne. One (ogrody) skrywają w sobie mnóstwo tajników, które my musimy poznać i przyswoić przez lata. Ja dalej w tej przygodzie życzę Ci dużo radości.
kosolka 09:03, 28 cze 2015

Wiedziałam że tego nie przeoczysz Waldek Dzięki
beata_kulesza 21:12, 28 cze 2015

Olka, dzięki za wspólną kawkę i pogaduchy ale najbardziej dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu i Twoich pięknych różyczek. Faworyta już mam zapraszam oczywiście do siebie wkrótce się zdzwonimy pozdrawiam
ewsyg 21:18, 28 cze 2015

Właśnie mam zamiar zakupić różę Alden Biesen, fajnie że ja pokazałaś. Jak Ci się sprawuje ?

Zrób proszę zdjęcia w zbliżeniu tej róży.
kosolka 21:41, 28 cze 2015

beata_kulesza napisał(a)
Olka, dzięki za wspólną kawkę i pogaduchy ale najbardziej dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu i Twoich pięknych różyczek. Faworyta już mam zapraszam oczywiście do siebie wkrótce się zdzwonimy pozdrawiam

Chętnie My również dziękujemy
kosolka 21:53, 28 cze 2015

ewsyg napisał(a)
Właśnie mam zamiar zakupić różę Alden Biesen, fajnie że ja pokazałaś. Jak Ci się sprawuje ?

Zrób proszę zdjęcia w zbliżeniu tej róży.

Pierwszy jej sezon, ale kwitnie obficie, ładnie się rozrasta. Oprócz mszyc nic jej nie doskwiera Sliczne ma te kwiatuchy! Takie delikatne, subtelne.. Kolor najlepiej oddaja trzy ostatnie zdjęcia.

kosolka 21:57, 28 cze 2015

Dzisiaj:

Artemis

Pomponella
kosolka 22:03, 28 cze 2015

Edenka. Dziś juz zachwyca Przepiękny kwiat!

Apricot

Druga naparstnica zakwitła - taka sama jak pierwsza, trzecia wygląda inaczej.