Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Donia72 20:53, 15 sie 2015

Jak tak patrzę na Twoje rabaty, to widzę, że u siebie na przystankowej mam za bardzo nacipane i nie ma takiego wyglądu jak u Ciebie.
kosolka 20:59, 15 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Jest to w 100% Twoja zasługa i Twój wymarzony sukces.

kosolka 21:03, 15 sie 2015

Nallar napisał(a)
Olu, faktycznie te hortensje które pokazujesz wyglądają pięknie. Trudno uwierzyć że to ich pierwszy rok. Muszę "pogrzebać" w Twoim wątku i doczytać co Ty z nimi zrobiłaś że takie sztywne.

Ale nic w sumie nie robiłam... Naczytalam się o cięciu, zrobiłam zgodnie z instrukcjami, dałam obornik.. To co Waldek napisał. Podlałam dwa razy gnojowka z pokrzyw, dwa razy nawozem do hort i tyle. Teraz przycięlam dwie nowe vanilki które miały po trzy wiotkie, długie pędy i się położyły. W przyszłym roku powinny też być ładne
kosolka 21:05, 15 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Jak tak patrzę na Twoje rabaty, to widzę, że u siebie na przystankowej mam za bardzo nacipane i nie ma takiego wyglądu jak u Ciebie.

Doniu, co Ty mowisz! Pokazuje kawałkami, bo całość nie nadaje się do pokazania. Taki bajzel. Niedługo będę robić przemeblowania... Mam już jakieś wizję. Niestety funduszy na razie brak, muszę działać na tym co mam i zostawiać miejsca na to, co ma być.
Nallar 21:10, 15 sie 2015

kosolka napisał(a)

Ale nic w sumie nie robiłam... Naczytalam się o cięciu, zrobiłam zgodnie z instrukcjami, dałam obornik.. To co Waldek napisał. Podlałam dwa razy gnojowka z pokrzyw, dwa razy nawozem do hort i tyle. Teraz przycięlam dwie nowe vanilki które miały po trzy wiotkie, długie pędy i się położyły. W przyszłym roku powinny też być ładne

No właśnie, niby nic specjalnego a jaki efekt....
Olu wyślij mi swój adres i napisz co to miało być.
kosolka 21:20, 15 sie 2015

Idzie do nas burza, sialalalala Oby nie z wichura tylko.
kosolka 21:20, 15 sie 2015

Nallar napisał(a)

No właśnie, niby nic specjalnego a jaki efekt....
Olu wyślij mi swój adres i napisz co to miało być.

Piszę
Anda 21:22, 15 sie 2015

Hej, przechodziłam przypadkiem i wpadłam Masz przepiękne hortensje i róże. Dobrze czytam, że nie stosujesz chemii? Też się staram tak robić. Będę zaglądać jeśli pozwolisz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
waldek727 21:27, 15 sie 2015

kosolka napisał(a)
Idzie do nas burza, sialalalala Oby nie z wichura tylko.

Śląsk zalało, łódzkie podlało, teraz idzie na Kujawy a w Warszawie Atakama.
kosolka 21:30, 15 sie 2015

Hej Ewa! Cieszę się że zajrzał tu ktoś nowy! Wiesz co, stosuje, ale nie przepadam, więc nie za dużo.. Pryskalam na mszyce i na mączniaka. Z tym że na mszyce pięcioma różnymi preparatami i z marnym skutkiem, w przyszłym roku będę pryskac nie-chemicznie. Na to samo pewnie wyjdzie. Poza tym tylko miedzian i promanal, ale to nie chemia No i trawnik nawozimy Yara Milą. Idę z rewizyta!